Lukuaika: < 1 minuutti

kuoleman jälkeiset toimenpiteet

Kun eräänä päivänä kuolen, tahdon ruumiini hyötykäyttöön tämänpuoleisessa.

Rakkaani.

Kun eräänä päivänä kuolen, tahdon ruumiini hyötykäyttöön tämänpuoleisessa. Toiveeni on tyyni ja ehdoton. Unohda tuhkan sirottaminen tuuleen sillalta tai laivan keulasta. Tunnen tehtäväni täyttyneen vasta, kun olen raaka-ainetta jokaista jännettä ja kudosta myöten. Olen laatinut tämän ehdotelmalistan, sillä tiedän, ettei pyyntöni olesinulle mieluinen. Olet romanttinen kuin lapsi ja mietit aivan liikaa näkymättömiä sieluja ja voimia. Ruumistani tulee nyt kuitenkin lähestyä suoraan ja läheltä, oitis ja siekailematta.

Nouda minut kalmistosta ja riisu nahastani. Sido tuppurahiukseni esiliinasi vyönauhoiksi. Valmista lihasta pataa tai pyöryköitä ja tarjoa kapriksen kanssa. Tai ehkäpä mureketta? On olennaista, että tulen syödyksi. Otaksun sinun myöntyvän nauttimaan hieman lihaa tämän kerran, onhan sentään kysymyksessä viimeinen tahtoni. Kulhon voit kovertaa kallostani.

Rasvaa ihrallani asuntoloukkosi ovien huutavat saranat ja polta loput myrskylyhdyssä kun syysiltoina kahlaat mustassa rantarämeessä. Vuole varvasluista uudet napit palttooseen ja kaiva lonkkaluut ontoksi, jotta toisesta saat termospullonretkikahville ja toisesta huilun.Näin säästän sinut kylmettymiseltä ja hiljaisuudelta sekä kummituksen pelolta. Polvilumpiosta saa hienon kellon, mutta älä tee herätyskelloa, sillä aikaiset aamut muuttavat sinut puunkaarnaiseksi. Kulmakarvani voi niputtaa villapipon tupsuksi ja jänteet punoa pyykkinaruiksi. Ripusta silmäni ja korvani huolimattomasti valkosipulipalmikoiden viereen luomaan kodikkuutta.

Nahastani tulee oiva kanootti ja pelastusliivit. Hampaani eivät ehkä ole kyllin kauniit koruksi, mutta päteviä siimanpainoja tai marakassin papuja. Leukaluuni joutaa kammaksi. Täytä virtsarakko jalkapalloksi ja vatsa lentopalloksi. Kun lopulta on jäljellä vain joukko nikamia ja pikkuluita, valmista niistä tuulikello seuraksesi parvekkeelle. Ryhdyt kuitenkin heti kuoltuani taas tupakoimaan.

Heta Bilaletdin on helsinkiläinen abiturientti. Hän kirjoittaa lyhytproosaa & lyriikkaa.

Heta Bilaletdin

  • 9.9.2009