Kirjoittanut Jari Tamminen

pahat pojat skan kimpussa

Lukuaika: < 1 minuutti

pahat pojat skan kimpussa

Espoon punkskenen johtotähdelle Evilsonsille kuuluu hyvää.

Espoon punkskenen johtotähdelle Evilsonsille kuuluu hyvää. Petaksesta ponnistava bändi on rundannut ahkerasti esikoisalbuminsa Petas City Rockers ilmestyttyä kesällä. Ja rundin jokainen keikka on ollut esiintyjien mukaan ”vitun hyvä”.

Bändin nimen mukaista pahuutta on turha epäillä, ja pojat myöntävätkin auliisti kuuluvansa George W:n julistamaan pahan akseliin.

”Joo yllättävän pahoja me ollaan. Tai ainakin kaljan voimalla”, toteaa pumpun laulaja Fredi.

Musiikillisella akselilla bändi liikkuu punkin ja skan välimaastossa ja poikkeaa välillä rockin puolelle. Evilsons viittaa kintaalla väitteelle skan letkeyden ja punkin raakuuden yhteensovittamisen vaikeudesta. ”Ei me tollasia ajatella, kunhan soitetaan mitä huvittaa”, ilmoittaa yhtyeen rumpali Tom. Kitaristi Mikke täydentää: ”Ehkä se on hyvä, jos saadaan käännytettyä pari punkkaria kiljusta ganjaan skan avulla. Rauhottuisivat hieman, tai voihan sitä ganjan voimallakin rähistä.”

Entäs se anarkiasektori, pitäisikö sen elää ja voida hyvin punkissa? Fredi ilmoittaa edustavansa espoolaista anarkiaa. Hakaneuloja löytyy vain ompelulaatikosta. Tom puolestaan julistaa Eläkeläiset Suomen anarkistisimmaksi bändiksi. ”Se niiden show on todellista tämän päivän anarkiaa, hirvittäis lähteä niiden kanssa keikalle.”

Jos anarkia ei tihku joka solusta, on poliittinen valveutuneisuus lupaavalla pohjalla, puolet paikalla olleista ilmoittaa äänestäneensä kunnallisvaaleissa ennakkoon, ja puolet kertoo äänestävänsä vaalipäivänä.

Maailmanparannuksessa Evilsons luottaa musiikin parantavaan voimaan. Fredin mielestä on itsestään selvää, että jos saa jengin kuuntelemaan omia juttujaan, pitää siinä muutenkin vähän kelata sanomaa. Mikke ilmoittaa Evilsonsin sanomaksi sen, että jokaisen tulisi tehdä mitä haluaa ja pitää siinä ohessa hauskaa. Tom komppaa, että täytyyhän siitä toisinaan ottaa lepoa politiikasta.

Terveiset Voiman lukijoille tulevat napakasti. ”Muistakaa syödä vitamiineja ja kotimaisia vihanneksia, ainakin puoli kiloa päivässä. Ja pitkät kalsarit jalkaan joka jampalle.”

Evilsons: Petas City Rockers. Fullhouse Records 2004.

Jari Tamminen