perheiden politiikkaa

Lukuaika: 2 minuuttia

perheiden politiikkaa

Maryjan perhe on reaktio 1990-luvun alussa alkaneelle kapitalistiselle vallankumoukselle, joka hävitti Puolan perinteisiä kansallisia arvoja tehokkaamin kuin kommunismi.

Euroopan tämän hetken suurin herätysliike on puolalaisen katolisen Radio Maryjan ympärille ryhmittynyt kuuntelijoiden epävirallinen liittouma, Maryjan perhe. Se vastustaa kapitalismia, sosialismia, ulkomaista pääomaa ja juutalaisten kuviteltua valtaa Puolassa. Maryjan perhe on reaktio 1990-luvun alussa alkaneelle kapitalistiselle vallankumoukselle, joka hävitti Puolan perinteisiä kansallisia arvoja tehokkaamin kuin kommunismi.

Radio Maryjan johtajan, pappi Tadeusz Rydzykin, mukaan Puolaan on soluttautunut väärien nimien suojassa kolme miljoonaa juutalaista, ja he aikovat ottaa vallan maassa.

Suuri osa Radio Maryjan 4–6 miljoonasta kuuntelijasta ottaa todesta Rydzykin julistuksen, hän on kannattajilleen paavi Johannes Paavali II:n veroinen auktoriteetti. Hän on perustanut myös televisioaseman, ja mediakonserniin kuuluu useita lehtiä.

Tadeusz Rydzyk ja Radio Maryjan propagandakoneisto ovat eurovaaleissa menestyneen äärioikeistolaisen ja antisemitistisen puolueen Puolalaisten perheiden liiton taustavoima. Puolueen puheenjohtaja Roman Giertych sanoo aikovansa Puolan presidentiksi.

Päästäkseen hallitsemaan maata perhepuolueen on oltava hoviJacek kelpoinen, eikä se voi ilmaista antisemitismiään ja muukalaisvastaisuuttaan yhtä räikeästi kuin Rydzyk. Puolueen kanssa yhteistyössä toimiva Yleispuolalainen nuorisoliitto kertoo näkemyksensä avoimesti. Viime vuonna liitto sai kansainvälistä julkisuutta, kun se kivitti Puolan rannikolle saapuneen hollantilaisen aborttilaivan Langenordin miehistöä. Nuorisoliittolaiset ovat hakanneet homoseksuaaleja, jotka osoittivat mieltään suvaitsevaisuuden puolesta. Yleispuolalaisella nuorisoliitolla on myös yhteyksiä muihin uusfasistisiin ryhmiin.

Puolassa arvioidaan olevan noin 5 000 uusfasistia, heistä viidennes aktiivisia. Poliisin mukaan heidän kontollaan on noin tuhat väkivallantekoa vuodessa. Niistä vain muutama johtaa tuomioon. Uusfasistista propagandaa saa maassa levittää varsin avoimesti.

Puolalaiset uusfasistit ovat yhteistyössä brittiläisten ja saksalaisten ryhmien kanssa. Puolalaisen kriminologin, professori Brunon Holystin mukaan uusfasistien toiminta Puolassa on vielä vähäistä, koska heiltä puuttuu rahaa. Jos he saavat rahoitusta lännestä, toiminta laajenee. Puolan liityttyä EU:n yhteistoiminnalle Länsi-Euroopan uusfasistien kanssa ei ole enää esteitä.

Viikkolehti Wprostin mukaan uusfasistit järjestävät Itä-Puolan metsissä kansainvälisiä leirejä. Leireillä opiskellaan esimerkiksi juutalaisten ja turkkilaisten tunnistamista kasvonpiirteistä sekä turkkilaisten kauppojen polttamista ja ryöstämistä. Näin puolalaisnuoret valmentautuvat ottamaan vastaan maahan saapuvat yhä suuremmat siirtolaisjoukot. Siirtolaiset ovat niitä naamioituneita juutalaisia, joita Tadeusz Rydzyk kehottaa painumaan Madagasgarille.

www.radiomaryja.pl

Juha Järvinen

  • 9.9.2009