pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

Olen aina halunnut tehdä itse kosmetiikkaa, mutta se on jäänyt omaan saamattomuuteen ja reseptien puuttumiseen.

karjalan faces

Faces pidettiin tänä vuonna Billnäsissä varsin kosteissa meiningeissä enkä nyt puhu viinasta. Väkeä ilmaantui paikalle silti yli 7 000 ja tunnelma oli tuttuun tapaan loistava. Onhan kyseessä festari, jonne vanhemmat saapuvat lapsiensa kera ja yöllä ei saa rummutukselta unta. Valitettavasti ensi vuonna tilanne voi olla toinen, sillä Pohjan kunta on myymässä Billnäsin aluetta. Toiminnanjohtaja Börje Mattsonin mukaan tällä hetkellä näyttää vielä siltä, että juuri kyseistä osaa ei oltaisi myymässä. Toivotaan parasta.

Jatkoa kesälle on vielä tarjolla Carelian Faces -tapahtumassa Petroskoissa, joka järjestetään nyt toista kertaa. Esiintymässä ovat mm. Iva Nova, Radiopuhelimet sekä Roots Cultivation. Ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä syyskuun puolellakin, mutta kannattaa varautua ylimääräisiin kustannuksiin pikaviisumin hankintojen takia. Paikalle pääsee toki omalla kyydilläkin, mikäli järjestetty matka ei innosta.

Carelian Faces, Petroskoi 17.–19.9. www.faces.fi

_______________

kotikosmetiikkaa

Olen aina halunnut tehdä itse kosmetiikkaa, mutta se on jäänyt omaan saamattomuuteen ja reseptien puuttumiseen. Mari Kiistalan kerätyn kokoelman jälkeen minun oli ystäväni kanssa ihan pakko pitää pieni kauneudenhoitopäivä. Valitettavasti monessa reseptissä ainesosana käytettiin mm. munankeltuaista, mikä on aika ällöttävää, joten ne reseptit suljettiin heti pois. Kookosöljyä olisi myös tarvittu vaikka mihin, mutta eihän sitä nyt löytynyt mistään. Kokeilemamme voiteet kyllä kosteuttivat, joten niitä voisin kokeilla uudestaan, vaikka eivät ne mitään ihmeellisiä olleetkaan. Kasvonaamioihin meni tosin usko, kun kokeilemamme koostumus oli jokseenkin valuva ja mansikkatahroja tuli sitten ihan joka paikkaan. Sopii askartelusta pitäville.

Mari Kiistala: Ruusunvettä ja koivunlehtiä. Nemo.

_______________

luomua kaapelilla

Tämän vuoden toiset luomumessut ovat tulossa Kaapelitehtaalle. Tiedossa on mm. asiantuntijoiden esitelmiä, näyttelyitä, biokaasuauto ja IVANAhelsingin muotinäytös. Näytteilleasettajia messuilla on vaikka kuinka monta. Yksi ehdoton suosikki on Bioviini Oy, jonka toivon tietenkin antavan hieman näytteitä tuotannostaan.

Toinen mielenkiintoisista näytteilleasettajista on Polven Juustola, jotka tuovat messuille tarjolle luomujäätelöä. Tätä onkin tarvittu Valion myytyä jäätelötuotantonsa Nestlélle. Myynti ei ole Polven Juustolan mukaan kuitenkaan tänä kesänä noussut mitenkään merkittävästi, joten nyt ei muuta kuin kiertämään S-ryhmän toimipisteitä, joissa tuotteita on myytävänä.

Pääkaupunkiseudun Luomumessut 2.–3.10.2004

_______________

pihakohinaa

Kun Kohina-klubi ja Kallion kaupunginosa yhdistyy taiteiden yönä, ei tuloksena voi olla mitään muuta kuin runoutta. Onhan se monen muunkin kuin toimittajamme Timo Forssin mielestä taiteen korkein muoto, mutta minusta vaan niin yksinkertaisen tylsää. Aina toki on poikkeuksia, joka tällä kertaa oli Voiman ”hovirunoilija” Arto Merenheimo, joka maassa polvillaan könyten kertoi halunneensa tappaa Jorma Ollilan. Runokaraokessa. Eihän siinä voi muuta kuin hymyillä. Kiitettävästi väkeä oli silti kertynyt Voiman sisäpihalle runoutta kuuntelemaan, vaikka välistä vettä tulikin kuin saavista kaataen. Itseäni viihdytin silti parhaiten sisätiloissa mm. Kurko-mainoksen blondia nuorta miestä salaa tuijotellen. Hämmentävän kurkoo.

_______________

Milla Rinne, milla.rinne@voima.fi

  • 9.9.2009