muut

Lukuaika: 2 minuuttia

muut

muut

”Paikallinen nähtävyys on katolisen kirkon paheksuma syntinen pyhimys San Simon, joka polttaa tupakkaa, juo viinaa ja langettaa kirouksia. Amerikan lippuun ja Merry Christmas -ovimattoon pukeutuneen Simonnuken takapihalla palaa uhrituli, jonka äärellä Maria ehdottaa minulle avioliittoa veljensä kanssa. Fiksu nainen ei kuulemma kieltäytyisi naimakaupasta, jos kylkiäisenä saa maailman suurimmat sipulit.”

Hanna Nikkanen, Amnesty 4/2004

”En ole koskaan nähnyt liito-oravaa enkä muistaakseni ollut aiemmin niistä kuullutkaan, mutta nyt tiedän, että sellaiseen törmärtessä kannattaa häipyä nopeasti paikalta ja pitää suunsa kiinni. Liito-oravista tapellaan Kuopiossa kuin hiekkalaatikolla ja useimmat yhtä asiantuntevasti. Eli ei mitään hajua mutta mielipide löytyy ja itkettää. On upeaa tajuta, että pieni ja söpö eläin voi pysäyttää massiiviset rakennushankkeet ja asettaa raavaimmankin miehen avaran luonnon eteen pohtimaan arvojaan. Liito-oravat jatkavat liitelyään ja perustavat pesiään luultavasti seuraavan suuren rakennuskohteen alueelle.”

Elisa Jokelin, Stimulus 7/2004

”Oletettavasti jopa tärkeämpää, kuin että suomalaiset hankkisivat enemmän lapsia, kuten Vanhanen fils on ehdottanut tai että älykkäimmät meistä saisivat näitä, kuten Vanhanen pére itse esittää, olisi kai se, että lapsia hankittaisiin nimenomaan hongkongilaisten (keskimääräinen ’äo’ Vanhasen mukaan 107), eteläkorealaisten (106), japanilaisten (105) tai taiwanilaisten (102) kanssa. Prof. Vanhasen teorioiden mukaan kansamme keskimääräinen älykkyysosamäärä (97) kai nousisi näin?!”

Johanna Maula, SixDegrees 7/2004

”Ikkunoideni alapuolella, Hörhöaukiolla, puolestaan on ollut vilkasta. Katuoikeudessa on ratkottu suuria kysymyksiä. Monena aamuna on käyty oikeutta siveettömästä käytöksestä. Oikeus kokoontuu aamuseitsemältä. Naistuomari julistaa päätökset kevytkenkäisyysasioissa. Tuomarilla on käheä ääni ja hän huutaa kolmisenkymmentä kertaa: ’Huora, huora, huora.’ Miespuoliset tuomarit tekevät ilta- ja yövuoroa. Tämän kesän raikkaita tuomionjulistuksia ovat ’vitun arabi’ ja ’saatanan kusipää’. Tuomari saattaa myös karata päälle, koska tuomittua ei ehkä muuten saada järjestykseen.”

Tarja Lipponen, Vihreä Lanka 35/2004

”Suomen Skeet-mitali tuli samalla välineellä, jolla jotkut tapaavat käydä pankissakin hakemassa kultaa: haulikolla. Tosin Marko Kemppainen vaatimattomana miehenä tyytyi hopeaan. Kemppaisen mitalista osa ansiosta langennee kuitenkin tasavallan presidentti Tarja Haloselle, joka oli saapunut Ateenaan juuri parahiksi kannustamaan suomalaista pyssymiestä ns. laajennettuun rauhanturvaamiseen.”

Häntäpään Valvoja, Tiedonantaja 30/2004

”Tunnustan, että minäkin olen joskus hymyillyt vinosti nähdessäni jonkun käyttävän yhä seitsemän vuotta vanhaa kännykkää – on kammottavaa huomata, miten helposti mainosmaailman seireenit luikertelevat ihmisen tajuntaan. Kuluttamisesta irtisanoutuminen on vaikeaa, etenkin jos elää seudulla, jossa kauppa on metsää monin verroin lähempänä.”

Päivi Mattila, Nuorten Luonto 4/2004

Voima

  • 9.9.2009