pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

Eihän ne omatkaan jutut kovin korkealentoisia olleet, mutta onneksi sentään vaatteet ovat päällä pysyneet.

festarikesä alkoi

Provinssirock on ihan ehdottomasti Suomen paras festari. Järjestelyt toimii, ja aina saa kuulla hyvää musiikkia. Vaikka eipä festareille nyt pelkän musiikin takia ikinä mennäkään. Yksi Provinssirockin parhaista puolista onkin yleisö, joka ei lue hyväksi vitsiksi bajamajojen kaatamista tai väkivaltaa. Vaikka kyllähän aina näiltäkin festareilta juntteja löytyy. Eräskin tv-juontaja päätti paluuruuhkassa poistua pakusta ja juosta pitkin tienlaitaa paljasta pyllyä esitellen. Erittäin hauskaa ja turvallista. Eihän ne omatkaan jutut kovin korkealentoisia olleet, mutta onneksi sentään vaatteet ovat päällä pysyneet.

Musiikin puolesta tämän vuoden ehdoton suosikki oli Groove Armada, vaikka olinkin odottanut David Bowieta kieli pitkänä. Valitettavasti Bowien hitaimmat biisit eivät kolahtaneet kovinkaan hyvin viimeisen päivän koomassa. Mutta hyvältä mies kyllä edelleen jaksoi näyttää. Kaikin puolin hyvä reissu siis. Suosittelen.

Provinssirockia vietettiin kesäkuussa Seinäjoella.

_______________

tutkivaa journalismia

Mitä tapahtuu, kun kaksi helsinkiläistoimittajaa päättää tutustua suomalaisuuden ytimeen ja lähtevät kiertämään pakulla ympäri Suomea ja välillä pakenevat naapurimaihin? Paljon. Pääasiassa päähenkilöt tosin vain dokaavat ja pajauttelevat ja siinä sivussa puhuvat politiikkaa ja naivat. Kävi välillä jo ihan oman kunnon päälle, kun kalja oli kuvioissa aamusta iltaan.

Lukijoilta vaaditaan myös hieman huumorintajua, sillä kirjassa harrastetaan seksiä ihan kenen kanssa tahansa, joihin myös lukeutuu kehitykseltään jälkeenjäänyt nainen. Suihkussa kun käydään melkein ainoastaan naisen sisällä. Yök.

Itse kirjahan on onnekseen pelkkää fiktiota, vaikka todellisuuden henkilöihin ja tapahtumiin kirjassa viitataankin. Mieleen jää kuitenkin kytemään, että josko monet tapahtumat pitäisivät sittenkin paikkansa. Varsinkin kun julkisuuden henkilöistä on kyse. Hmm…

Eihän tämä kirja nyt mitenkään mullistava ollut, mutta erittäin helppolukuinen ja viihdyttävä. Aivot narikkaan -meininkiä.

Ari Lahdenmäki & Riku Rantala: Isänmaan asialla. Matkaopas syrjäytettyjen Suomeen. Johnny Kniga.

_______________

pelkkää juhlaa

Elokuussa Helsingissä käynnistyvät taas jokavuotiseen tapaan juhlaviikot. Tiedossa on kulttuuria tanssista ja teatterista klassiseen musiikkiin ja jazziin. Mainstream-esiintyjiä ei juhlaviikoilla juuri nähdä, vaan tänä vuonna on keskitytty esiintyjiin, joista kovinkaan moni ei ole koskaan mitään kuullutkaan. Mielenkiintoiselta tuntuvia esiintyjiä viikoilta silti löytyy, kuten Huvila-teltassa esiintyvät fuusioartisti Omar Sosa ja BBC:n maailmanmusiikkikilpailun Club Global -sarjan voittaja DJ Dolores.

Vaatii kuitenkin rahavaroja ja ennakkoluulottomuutta, että uskaltaa lähteä kuuntelemaan jotain mistä ei mitään tiedä, sillä lippujen hinnat pyörivät kolmenkympin tienoilla. Vaikka tokihan juhlaviikoilla esiintyy varmojakin nakkeja, kuten Esa-Pekka Salonen, josta muuten viime juhannusyönä näin unta kukkakimppu tyynyn alla. Kohtaloa?

Helsingin juhlaviikot 20.8.–5.9. Tarkka ohjelma nettisivuilla www.helsinkifestival.fi.

_______________

vegeruokaa

Helsingin keskustaan avattiin kesän kynnyksellä uusi ja odotettu kasvisravintola. Ravintola Vegessä on tarjolla monipuolista kasvisruokaa, päivittäin kaksi lounasvaihtoehtoa, joten ruuan valmistumista ei tarvitse odotella. Itse ruokaa voitaisiin määritellä termein ”ihan jees” ja ”ok”. Vaikka suuret makuelämykset jäivätkin puuttumaan, niin ravintola on silti hyvä vaihtoehto kasvisruuan ystäville.

mainos

Ravintola Vege Helsingissä, Uudenmaankatu 9. Avoinna ma–pe 11–18, la 12–18.

_______________

Milla Rinne, milla.rinne@voima.fi

  • 9.9.2009