kuka mitä häh?

Lukuaika: < 1 minuutti

kuka mitä häh?

Onko murukahvia ylipäänsä saatavana reiluna Suomesta?

Hyvä Voima! Olen löytänyt uuden rakkauden. Nimittäin murukahvin. Ainoa ongelma tässä aamuisessa harrastuksessani on vain se, että se on Riistoa, isolla ärrällä. Murukahvia en ole onnistunut löytämään mistään reiluna, toisin kuin tavallista kahvia. Joten mahtaisiko Voimalla mahdollisesti olla tietoa siitä, onko murukahvia ylipäänsä saatavana reiluna Suomesta? Ettei joka aamu tarvitsisi potea pientä omantunnontuskaa… Kesäisin ja ystävällisin terveisin Maisa.

No mutta ystävälliset kesäterveiset sinullekin, Maisa, ja kiitoksia kysymyksestä, johon vastausta ei tarvitse hakea kaukaa. Voiman toimituksen naapurissa sijaitsee nimittäin Reilun Kaupan Tähti -niminen maailmankauppa, jossa saattaa hyvinkin olla maamme paras asiantuntemus reilun kaupan kahveista!

Meillä on sinulle sitä paitsi iloisia uutisia, sillä reilua murukahvia saa Suomesta ainakin kahta eri sorttia.

Tampereen Kehitysmaakauppa on tuonut Suomeen reilua tansanialaista Africafe-murukahvia jo vuodesta 1985. Tansanian Bukoban alueella arabica- ja robustalajikkeista valmistettua pikakahvia myydään sadan gramman pusseissa maailman- ja kehitysmaakaupoissa kautta maan, hyvinvarustetuissa K-kaupoissa ja S-ryhmän kaupoissa, useimmissa luontaistuotekaupoissa, Helsingin Wanhassa Kauppahallissa, Turun ja Kuopion kauppahalleissa sekä Helsingin, Tampereen ja Turun Stockmanneissa. Hinta 4,70 euroa.

Uudempi tulokas reilun murukahvin markkinoilla on tanskalaisen Urtekramin meksikolaisesta arabica-kahvista tehty Uciri-luomuinstantkahvi, jota voi ostaa sadan gramman lasipurkissa hyvinvarustetuista maailmankaupoista, luontaistuotekaupoista, K-kaupoista ja S-ryhmän kaupoista. Hinta 8,70.

Jos haluat vielä sulostuttaa kesäaamujasi peräti reilulla murucappuccinolla, niin kokeilepa joskus Reilun Kaupan Tähden maahantuomaa Max Havelaar Cappuccinoa, jossa on rasvaton maitojauhe mukana. Myytävänä maailman- ja kehitysmaakaupoissa kautta maan. 150 gramman peltipurkin hinta 3,75.

Reilun Kaupan Tähti Helsingin Kalliossa osoitteessa Hämeentie 48. Muiden maailmankauppojen yhteystiedot nettisivuilla www.maailmankaupat.fi.

Voima

  • 9.9.2009