Lukuaika: < 1 minuutti

magista porista

Porin ylpeys Magyar Posse on julkaissut vaikeaksi sanotun toisen levynsä, joka tottelee nimeä Kings of Time.

Porin ylpeys Magyar Posse on julkaissut vaikeaksi sanotun toisen levynsä, joka tottelee nimeä Kings of Time. Harri Sippola, mistä moinen nimi levylle? Kaunistaako vaatimattomuus?

”No ei nyt kannata anteeks pyydellä kuitenkaan. Tosin ei me itse olla kuninkaita muuten kun tämän levyn kohdalla. Me voidaan määrätä ajan kokemisesta. Tässä on sellaisia elementtejä, että me voidaan hallita ajankäyttö, voidaan pysäyttää ja kiihdyttää kuuntelija.”

Levyllä on kahdeksan nimeämätöntä kappaletta.

”Joo, meidän musiikissa biisien nimillä ei ole vitunkaan tekoo. Kun siinä ei lauleta, nimet luo turhaan assosiaatioita kuulijoille.”

Musiikkinne edustaa melko suureellista instrumentalismia, mahtipontisuus on keskeinen elementti.

”Joo, mutta ei se mikään itsetarkoitus ole. Melodiat tässä ratkaisee koko homman, slaavilaista melankoliaa, eikä juurikaan duuri pauhaa.”

Magyar Posse edustaa myös nimellänsä musiikkikenttämme yllätyksellisempää päätä. Magyar taitaa olla tutumpi sana tuolta postimerkki- ja viiniosastolta.

”Tuo sana Magyar on vain niin miellyttävä, kauniin näköinen ja kuuloinen, että se on pyörinyt jo pitkään kuvioissa ja mielessä. Itse asiassa nimi keksittiin jo ennen bändin syntyä. Jos pitää veikata, luulisin tuon löytyneen viiniosastolta.”

Vaikka bändi on Porista, löytyvät vahvistukset Helsingistä ja Tampereelta. Helpottaako toiminnan jakaminen akselille Pori-Tampere-Helsinki?

”Eipä juuri, mutta porukka on niin sitoutunut, ettei se häiritse. Hoidetaan treenit putkeen silloin kun saadaan jengi läjään. Treenipaikkana toimii Kulttuuritalo Annankatu 6, punkkarien 80-luvulla valtaama vanha tekstiilitehdas Porin keskustassa, jossa majailee pari harrastajateatteria ja bändejä. Porukka on siellä omatoimisesti ja valvomatta, hoidetaan paikkaa itse ja toimii tosi hyvin. Siellä me ollaan myös järjestetty Teatteri Moderni Kanuunan näytöksiä.”

Magyar Posse: Kings of Time. Verdura. Magyar Posse livenä 30.4. Vantaan Vernissassa, 14.4. Onervarockissa Luvian Seurojentalo Tasalassa, 15.5. Jyväskylän Yläkaupungin yössä, 20.5. Helsingin Stella Star Clubilla & 22.5. Tampereen Telakalla.

Jari Tamminen