tavara | kiikari

Lukuaika: < 1 minuutti

tavara | kiikari

Nämä kiikarit sopivat vaativaankin lintujentiirailuun.

Jotenkin vaan tuntuu, että tässä on yksi parhaista halvahkojen peruskiikareiden edustajista. Olympus 8×42 EXPS 1 on siis normaali porroprismakiikari, jonka suurennos on 8-kertainen ja etulinssin halkaisija 42 millimetriä.

Kiikari on kumipäällysteinen, mikä antaa suojaa kolhuja vastaan. Lisäksi keskikohdan etuosassa on valmiina kierre, johon voi aivan tavallisella pienellä pultilla tukevasti kiinnittää niin sanotun staijiskeban, joka tukevoittaa selvästi kaikenlaista tarkkailua. Tämä yksityiskohta puuttuu lähes kaikista jopa 4–7 kertaa kalliimmista kiikareista.

Ja kaikkein hämmästyttävintä tässä Olympuksen mallissa on kiikarin takuuaika: 25 vuotta! Kalliim missa kiikareissa on samoja takuuaikoja, mutta silloin hintaluokka on yleensä 900–1 500 euroa.

Moni tuttuni on kysynyt vinkkiä kiikarinostoon. Jos budjetti on alle 200 euroa, olen aina suositellut tätä Olympuksen mallia. Käyttäjien mielestä hintalaatusuhde on tosi hyvä. Kiikari on hyvänmallinen, käteensopiva, ja siinä on vielä kaiken lisäksi varsin hyvä kuva.

Kiikari valmistetaan nykyään Kiinassa.

Viisi tähteä.

Olympus 8×42 EXPS 1 -lintukiikari. Näkökenttä 6,5 astetta, lähtöaukko 5,3 millimetriä, lähin tarkennusetäisyys viisi metriä. Bak-4-porroprismat, monikalvopäällysteiset linssit, lyijytöntä lasia. Mukana laukku & kantohihna. Hinta 159 euroa. Myynnissä hyvinvarustetuissa kameraliikkeissä, Helsingissä myös Lintuvaruste Oy:ssä Viikissä, Koetilantie 1 B 5. www.birdlife.fi/lintuvaruste

Jyrki Pynnönen

  • 9.9.2009