pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

Kevät on tänä vuonna tullut niin aikaisin, että Helsingissä terasseille on päässyt jo ajat sitten auringon lämpöön.

halpaa kaljaa

Kevät on tänä vuonna tullut niin aikaisin, että Helsingissä terasseille on päässyt jo ajat sitten auringon lämpöön. Suosittelen siirtymistä keskustasta Kallioon jo ihan hintojenkin vuoksi. Helsingin- ja Vaasankatu ovat tunnettuja lukemattomista baareistaan, ja terassejakin löytyy näiltä kaduilta useampia.

Päiväkännien vetämiseen paras vaihtoehto on ehdottomasti Stellar Pub, josta tuoppi lähtee neljään asti iltapäivällä puolellatoista eurolla. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Roskapankki, Iltakoulu, Kallion Kaivotorppa ja Kurvitar, joista tuoppi lohkeaa parilla kolmella eurolla. Siidereidenkään hinnat eivät juuri päätä kolauta, joten kalleudesta ei voi näitä baareja haukkua. Seura nyt voi toki olla välillä ihan mitä sattuu, mutta sen voi ottaa jo omana seikkailuna. Siistimmän seuran etsijöille voi suositella Parnell’sia, jonka terassi aukeaa kesään mennessä. Hinnatkin ovat sitten vähän toista laatua, eli neljän euron huonommalle puolelle mennään.

Stellar Pub, Roskapankki & Kallion Kaivotorppa Helsinginkadulla, Iltakoulu Vaasankadulla, Kurvitar & Parnell’s Hämeentiellä Helsingin Kalliossa.

_______________

aikuiseen makuun

Viimeisten tutkimusten mukaan kondomeja ei muisteta käyttää aina tarpeen vaatiessa. Meinasin itsekin unohtaa koko kondomien olemassaolon, kunnes siirryin parisuhteesta takaisin sinkkujen maailmaan. Oli siis aika tutustua vegaaneillekin sopiviin Condomi-kondomeihin, joita löytyy vaikka minkälaisia. On kohokuvioitua, siittiöitä tuhoavaa, XXL-kokoa, ohutta, paksua, puuduttavaa…

Sinkkuna kondomeihin tutustuminen tositoimissa oli näin äkkiseltään hieman hankalaa, joten ainoaksi testattavaksi jäivät makukondomit. Kahden ystäväni kera tungimme sitten kumia suuhun, ja voin sanoa, että loppupeleissä se ei ole hauskaa puuhaa kitalaen ja huulten ollessa pinttyneinä rasvasta. Suurin osa ei valitettavasti haissut eikä maistunut miltään muulta kuin itseltään. Osa väreistä aiheutti myös puistatuksia. Kyllähän minä kultaista aina haluaisin, mutta sinistä tai vihreää tavaraa? Vihjeenä voin kertoa, että paketti ilmaisee myös sisällön värin. Maun puolesta voittajiksi selviytyivät tumma suklaa, minttu ja tutti frutti.

Condomi-kondomeja myydään ekokauppa Ruohonjuuressa Helsingin VR:n makasiineilla. Vegaanikortsujen esittelytilaisuus 26.5. kello 15. Tempauksessa ilmaisjaossa 500 kondomia.

_______________

kiitti vitusti

Tommy Tabermann on vaihtanut uusille urille ja tehnyt yhdessä säveltäjä Maki Kolehmaisen kanssa ensimmäisen pitkäsoittolevynsä. Valitettavasti Tommy ei kyllä laula vaan lausuu. Levyllä tosin vierailee useampikin eri laulaja antamassa kertosäkeistöille hieman parempaa pontta. Kokonaisuutta voidaankin pitää varsin moninaisena, sillä levyllä kuullaan kaikkea mahdollista kasarihevistä balladeihin. Mitä tulee itse lopputulokseen, niin ensimmäinen reaktioni oli tota, ööö, mitä tämä on? Yksinkertaisesti en ymmärrä, miksi ja kenelle tämä levy on tehty. Kyllähän sitä voi alkuun hieman naureskella sanoituksille, mutta ei sekään nyt pitkälle kanna. Musiikillisesti tämä nyt oli vaan aivan kamala kokemus.

Tommy Tabermann: Mullekaikkihetinyt. Helsinkirecords.com.

_______________

suurennuslasin alla

Keskusrikospoliisin Rikosmuseo on jännä paikka, jossa esitellään rikostutkimukseen, suomalaiseen rikospoliisityöhön sekä rikoshistoriaan liittyvää aineistoa. Tässä museossa suurin osa kävijöistä kokee puistatuksen ainakin yhden kerran. Museo ei ymmärrettävistä syistä ole avoinna suurelle yleisölle, mutta nyt aineistoa on ensimmäistä kertaa mahdollisuus päästä katsomaan Vantaan kaupunginmuseossa. Rikoksen jäljillä -näyttely kertoo rikollisuuden, rikostutkinnan ja rangaistusten historiasta keskiajalta tähän päivään. Mielenkiintoisinta materiaalia ovat jutut kuuluisista murhamiehistä, kieltolain ajasta, vanhasta rikosteknisestä tutkimuksesta ja Myyrmannin räjähdyksestä. Näyttelyyn ei ole ikärajaa, joten järkyttävimmät materiaalit on jätetty suosiolla pois. Tiedossa ei siis ole verta, ruumiita ja kauhukuvia.

Rikoksen jäljillä -näyttely Vantaan kaupunginmuseossa Tikkurilassa. Avoinna ke 11–16, to 13–18, pe–su 11–16.

_______________

Milla Rinne, milla.rinne@voima.fi

mainos
  • 9.9.2009