tavara | kumisaappaat

Lukuaika: < 1 minuutti

tavara | kumisaappaat

Sulavien keväthankien kunniaksi esittelemme mahtavan retkeilyperussaappaan.

Sulavien keväthankien kunniaksi esittelemme mahtavan retkeilyperussaappaan eli Nokian Kairan. Se on sitä paitsi myös hyvä talvikenkä, koska se on varustettu irrotettavalla huopavuorella. Jalka pysyy lämpimänä kovallakin pakkasella. Villasukka vain väliin, ja vot! Vuoren irrotettavuus on olennaista, sillä talvellakin teutaroidessa jalka hikoaa ja kastuu kun saappaansuu kiristinremmeistä huolimatta tuppaa haukkomaan irtolunta. Irtovuoren saa kuivaksi nopeasti.

Kuten klassikoilla aina, on Kairallakin halpakopionsa. Muutaman tai useammankaan kympin hintaerolla ei kuitenkaan kannata hankkia kiinteävuorista saapasta, joka on aina märkä eikä edes lämmin.

Rankka käyttäjä ei tyydy Kairaan, vaan etsii Defender-mallin eli kopion armeijan versiosta. Se eroaa Kairasta hieman tukevammalla materiaalillaan, mikä tekee ronttosesta tietysti vähän painavamman, mutta sotilassaappaallehan se sopii.

Ympärivuotisten kumppareiden hinta on kertainvestointina kova, noin sata euroa sisältäen huopavuoret. Sillä kuitenkin saa kuningaskengät moneksi vuodeksi. Materiaalit ovat kestäviä, kunhan saapasta huoltaa pesemällä silloin tällöin miedolla haalealla saippuavedellä. Jos ja kun huopa hajoaa saumoistaan ajan mittaan, sen ompelutaitoinen korjaa itse, tai ostaa uuden noin 20 eurolla.

Viisi tähteä.

Nokian Jalkineiden Kaira-kumisaappaat. Luonnonkumista kehitetty taivutuskestoltaan hyvä kumilaatu. Suomalaiseen jalkaan sopiva tilava lesti. Hyvä pito, hiihtorandi & uusimmissa malleissa kärkivahvike. Mukana nopeasti kuivuva irtohuopavuori. Valmistettu Nokialla. Myytävänä Boreus-myymälöissä kautta maan & hyvinvarustetuissa retkeilyliikkeissä. www.nokianfootwear.fi

Max Liimatainen

  • 9.9.2009