pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

pinnalla

läski tummumaan

Helsingin kansainväliset tatuointimessut täyttävät tänä vuonna kymmenen vuotta. Itse tilaisuuden pääasia on aivan sama kuin ennen, eli laitetaan läski tummumaan. Poikkeuksiakin on tänä vuonna luvassa. Aivan ensimmäinen on se, että messut järjestetään VR:n makasiineilla. Hyvä makasiinit! Älkää purkako makasiineja!

Suurin muutos aiempiin vuosiin verrattuna on kuitenkin se, että mukana on tällä kertaa myös tuntuva määrä kotimaisia tatuointiartisteja. Vihdoin pääsee tutustumaan muihinkin kuin pääkaupunkiseudun tekijöihin. Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa Individual Ink -liikkeen Lasse Sjöroosin töiden näkeminen.

Ulkomaalaisista paikalla ovat muun muassa Sancast Tattoo Argentiinasta, John the Tattooator Sloveniasta sekä venäläisen Sergei Bar dadimin Tattoo Studio. Messuilla nähdään myös Art Fusion Experiment -esitys, juonnettuja yleisökilpailuja sekä kuvataidenäyttely.

Eli kuten sanonta kuuluu, naiset vaihtuu, mutta leimat säilyy. Ei muuta kuin kuvia ottamaan.

10th Tattoo Art Exhibition Helsinki 26.–28.3. VR:n makasiineilla. www.helsinkitattoo.fi

_______________

emmat jaossa

Emma-gaalassa oli aika mukavaa. Näin tosi monta julkkista, kuten The Rasmuksen ja Negativen ihanat pojat. Sitten näin myös Petri Munckin, joka on oikeasti tosi pitkä, kun taas Anssi Kela ja Kalle Ahola ovat aika lyhyitä.

Gaalan jälkeen kyselin Pikku G:ltä, miksi sen esiintymisen aikana lavalla ei ollut kuin poikia laulamassa ”Me ollaan nuoriso…”. Että eikö sitten tytöt ole nuorisoa? Mutta ei se kuulemma halunnut tällä kertaa kun ainoastaan poikia mukaan. Ehkä se on vaan niin nuori, ettei vielä tykkää tytöistä. En tiedä.

Negatiivisena asiana voisin sanoa, että tarjoilu ei pelannut medialle sitten ollenkaan. Takahuoneeseenhan meillä ei ollut mitään asiaa, joten saatiin nauttia pelkkää kahvia ja limua. Siis lauantai-iltana. Ei kovin gaalamaista. Toki jatkoilla olisi saanut kaksi kaatoa viiniä ruuan kanssa, mutta ei se nyt 80 euron arvoista voinut olla. Kwanin Tidjan tosin pelasti kuivan kurkkuni antamalla minulle oman omenasiiderinsä. Herrasmies. Nyt en pese suutani ainakaan viikkoon.

Ääni- & kuvatallennetuottajien Emma-gaala järjestettiin helmikuussa Helsingin Kulttuuritalolla.

_______________

muillekin kuin friikeille

Anttilan dvd-valikoima kun on aika suppea, niin päätin käydä hankkimassa taidetta alan liikkeestä. Siis liikkeestä, josta löytyy ihan mitä vaan. Suosittuja sarjoja uusilla ja vanhoilla jaksoilla, esimerkiksi Lost in Space, Star Trek, The Office, Xena, Sinkkuelämää ja Simpsonit.

Saatavilla on myös animaatioita, animea, suomalaista, Aasiaa, Amerikkaa ja Eurooppaa, nyrkkeilyä, pelejä, musiikkia, pornoakin saa, tosin takahuoneesta. Maaliskuun uutuuksia ovat muun muassa El Mariachi Box Set, Chaplinin Poika, Sisko ja sen veli ja Niskavuoren Heta.

Tällä kertaa itselleni jäi käteen Tampereen ammattikorkeakoulun oppilaiden tekemä lyhytelokuva Niin lähellä, niin kaukana. Hienoa, että oppilastöillekin löytyy myyntipaikka, sillä ainakin tämä elokuva on todellista protyötä.

Niin ja kannattaa vielä muistaa, että tämä liike toimii myös verkossa.

Filmifriikki Helsingin Kalliossa, Hämeentie 48. Dvd-elokuvia & pelejä. www.filmifriikki.fi

mainos

_______________

villi kakkonen

Helsinkiin on sitten saatu ensimmäinen gallerian sivuhuoneeseen avattu omakustannekauppa. Myymälä2:sta löytyy melkein mitä vaan: vaatteita, levyjä, laukkuja, sarjakuvia, tulitikkuaskeja… Minun suosikkini olivat Rinne&Niinikosken vaatteet, eikä nyt pelkästään nimen vuoksi. Mikäli siis sinulla on piileviä kykyjä, mutta ei paikkaa missä niitä esittää, niin nyt voi olla tilaisuutesi. Myymälään kannattaa tarjota omia tuotteitaan, ja galleriasta voi löytyä näyttelyaikaa edulliseen hintaan.

Myymälä2 Helsingissä, Uudenmaankatu 23 F. www.myymala2.com

_______________

Milla Rinne, milla.rinne@voima.fi

  • 9.9.2009