saara cantell | nainen & peili

Lukuaika: 2 minuuttia

saara cantell | nainen & peili

Stella kadotti peilikuvansa. Se oli harmillista, mutta ei kovinkaan suuri yllätys.

Stella kadotti peilikuvansa. Se oli harmillista, mutta ei kovinkaan suuri yllätys. Hänen peilikuvansa oli ollut oikukas jo lapsesta saakka. Monta kertaa se oli liian kärsimätön pysyäkseen aloillaan lasin toisella puolen edes sitä pientä hetkeä, jonka Stella tarvitsi tarkistaakseen, että jakaus oli suorassa.

Peilikuva oli ollut myös kova ilmeilemään ja vuosien kuluessa sen maku kehittyi aivan eri suuntaan kuin Stellalla. Vaatteet, joihin peilikuva pukeutui olivat värikkäämpiä ja röyhelöisempiä kuin mitä Stella olisi ikinä pistänyt ylleen.

Muutoksia tapahtuu vain, jos olet itse siihen valmis. Vanhoissa kuvioissa pysyminen houkuttelee, vaikka tiedät, ettei se välttämättä ole järkevää. Joskus riskinotto kannattaa.

Epäluotettavakin peilikuva on sentään parempi kuin elämä täysin ilman peilikuvaa. Peilikuvan karattua lopullisesti omille teilleen Stella huomasi tuntevansa olonsa epävarmaksi. Jotenkin ohuemmaksi ja utuisaksi. Hänen oli vaikea keskittyä mihinkään, kun niin suuri osa ajasta kului turhaan peilikuvan perään kurkotteluun milloin mistäkin heijastavasta pinnasta.

Peilikuvan kadottaminen oli myös noloa, ja Stella varoi visusti paljastamasta sitä kenellekään. Kuka luottaisi naiseen, joka ei pystynyt pitämään kurissa edes omaa kuvajaistaan?

Nukkemaisen herkän ilmeen kasvoille antaa Wine with Everything -sävyinen poskipuna. Kiiltävät kosteat huulet saatiin aikaan Lip Glide Sheer Color -huulikiillolla, sävy 040/Sheerly Blossom.

Sitä helpottavampaa oli, kun Mies asteli Stellaan elämään, isona ja vakaana, sätkivää peilikuvaa suuressa kourassaan puristaen. ”Tämä taitaa kuulua sinulle?” Mies sanoi. Ennen kuin Stella ehti vastata, peilikuva räpisteli karkuun. Mies nappasi sen kantapäästä kiinni, kieritti rullalle ja työnsi suuhunsa. ”Mitä sinä teit?” Stella huusi kauhuissaan. ”Nyt en saa sitä enää koskaan takaisin!” ”Ei sinun tarvitsekaan”, Mies vastasi rauhallisesti. ”Riittää kun katsot minua silmiin.” Stella katsoi. Ja aivan totta: siellä, harmaansinisen iiriksen ympäröimänä, hän näki oman kuvansa. Pienenä ja pelästyneen oloisena, mutta tarkalleen oikeana.

Upea liimaselkäinen erikoisjulkaisu kertoo intiimisti sen, mitä jokainen nainen murrosikäisestä vaihdevuodet ohittaneeseen on kiinnostunut tietämään rintojen terveydestä ja kauneudesta. Rinnat-erikoisjulkaisussa mm.: – Liian pienet vai liian suuret rinnat?

Niin he elivät yhdessä monen monta vuotta, ihan yhtä onnellisena kuin kuka tahansa muukin. He saivat joukon lapsia, kaikki peilikuviaan vilkkaampia.

Tarina olisi voinut päättyä tähän, kaiken jatkuessa turvallisesti ennallaan. Ellei Stella olisi eräänä aamuna työmatkallaan sattunut katsomaan vastaantulevaa muukalaista silmiin. Ja hätkähtänyt näkemäänsä.

Vaihtoehtoja on nyt runsaasti ja valinta on sinun käsissäsi. Muutosten mittavuus riippuu omista tavoitteistasi. Ehkä muutat, ostat uutta tai vaihdat vain hiustesi väriä. Kaikki riippuu nyt vain itsestäsi!

Saara Cantell, saara.cantell@kolumbus.fi

  • 9.9.2009