Lukuaika: < 1 minuutti

voiman elinkaari | uutta voimaa

voiman elinkaari | uutta voimaa

Voiman pikkuinen toimitus on kevään aikana vahvistunut niin, että tällä hetkellä Voiman toimistossa Helsingin Kalliossa ahertaa peräti 13 työntekijää. Toimituksessa on siis paljon uusia voimia jakamassa työtaakkaa. Jaana Airaksinen aloitti Voimassa maaliskuussa osa-aikaisena päätoimittajana. Hänelle kannattaa jatkossa tarjota Voimaan tarkoitettuja hyviä juttuideoita. Kuvatoimittajana on vuoden alusta ollut valokuvaaja Marja Väänänen ja toimitussihteerinä Juska Jutila. Jari Tamminen palkattiin helmikuussa puolipäiväiseksi markkinointiassistentiksi ja Matti Berg Voiman osa-aikaiseksi graafikoksi.

Voiman tämänhetkisestä vahvuudesta kahdeksan on miehiä ja viisi naisia. Työntekijöiden ikähaarukka on 19–40 vuotta ja keski-ikä 29 vuotta. Voimassa on yksi kahden lapsen äiti ja kolme kahden lapsen isää.. Kaksi on naimisissa, yksi eronnut, kolme asuu avoliitossa ja loput ovat sinkkuja.

Voiman työntekijöistä muodollista pätevyyttä löytyy kauppatieteiden maisterilta Jaana Airaksiselta sekä Marja Väänäseltä, joka on suorittanut BA-tutkinnon Westminsterin yliopistossa Lontoossa. Toimituksessa on myös kolme valtiotieteiden ylioppilasta, filosofian ylioppilas, taiteen ylioppilas, teatteritaiteen ylioppilas, tradenomiopiskelija ja työharjoittelussa kaksi graafisen alan opiskelijaa.

Puolueen jäsenkirja on kustannuspäällikkö Tuomas Rantasella, joka on Helsingissä vihreiden kaupunginvaltuutettu. Voimassa on kokemusta myös järjestöistä ja kansalaisliikkeistä.. Voiman sivutoiminen toimitusjohtaja Teemu Matinpuro työskentelee Suomen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtajana. Jaana Airaksinen on aktiivisesti mukana Maan ystävissä sekä Pro Demokratia liikkeessä. Rantanen oli aiemmin Luonto-Liiton pääsihteeri.

Voiman työntekijöistä kaksi asuu omistusasunnossa ja kolme omistaa auton. Yhdellä on reilun sadan tuhannen euron verran asuntolainaa, parilla muulla noin 2 000 euroa opintolainaa. Kahdella työntekijällä on rahastosijoituksia, joiden tämänhetkinen arvo on yhteensä noin 6 000 euroa, kahdella on 150 Elisa Communicationin osaketta, kahdella on muutama Ruohonjuuren osake ja yhdellä yksi UPM-Kymmenen osake.

Peik Johansson

  • 9.9.2009