LEVYT vahvaa menoa

Lukuaika: 2 minuuttia

LEVYT vahvaa menoa

Saatanalliset sävelet soivat Norjasta jälleen ja nyt kenties vahvempana kuin koskaan.

Saatanalliset sävelet soivat Norjasta jälleen ja nyt kenties vahvempana kuin koskaan. Death Cult Armageddon on brutaalimpi, vahvempi ja jylhempi kuin Dimmun edelliset levyt. Syksyllä Suomessakin vieraillut Dimmu on varmasti black metalin vahvin nimi maailmassa tällä hetkellä.

Uudella levyllä soittaa myös 50-henkinen Prahan filharmoninen orkesteri, joka pääsee parhaiten oikeuksiinsa albumin parhaalla raidalla Progenies of The Great Apocalypse. Levy jää kuitenkin Dimmun parhaasta Spiritual Black Dimensionista melodiattomuuden sekä lievän tasapaksuuden vuoksi.

Dimmu Borgir: Death Cult Armageddon. Nuclear Blast.

Neljä tähteä.

_______________

Levytysuransa jo vuonna 1986 aloittanut legendaarinen Tarot esittää uudella albumillaan parasta osaamistaan. Hietalan veljesten Marcon ja Sakarin luotsaama Tarot pohjautuu 80-luvun melodiseen perusheviin, yhtenä vahvana vaikuttajana Ronnie James Dio. Valitettavasti Tarot ei vielä ole saanut aivan ansaitsemaansa arvostusta, vaikka bändin laulaja, nykyään myös Nightwishissä vaikuttava Marco Hietala on ehdottomasti parhaita, jollei peräti paras hevilaulaja maailmassa.

Tarot: Suffer Our Pleasures. Spinefarm.

Viisi tähteä.

_______________

Stratovarius on ollut allekirjoittaneen mielestä maailman paras bändi jo seitsemän vuoden ajan. Kolmen ja puolen miljoonan euron levytyssopimuksen juuri hankkinut bändi on kuitenkin pahassa kriisissä, ja sen seurauksena vokalisti Timo Kotipelto ja rumpali Jörg Michael saivat lähteä. On silti vaikea kuvitella bändiä ilman Kotipellon kaltaista loistavaa laulajaa ja lavakarismaa, mutta toivotaan parasta.

Elements Pt.2 on Stratovariukseksi hyvin keskinkertaista musiikkia, eikä yritystä tunnu löytyvän edes kitaristi Timo Tolkilta ja kosketinsoittaja Jens Johanssonilta. Levy jää huomattavasti huippulevyistä Episode, Visions ja Destiny.

Stratovarius: Elements Pt.2. Nuclear Blast.

Kolme tähteä.

_______________

Tanskalainen Kim Pedersen alias King Diamond on tehnyt loistavia albumeja jo yli parinkymmenen vuoden ajan niin soolourallaan kuin kakkosbändissään Merciful Fatessa. Monet levyistä ovat olleet teemalevyjä, näin myös The Pupper Master. Levyllä seikkaillaan budapestilaisessa nukketeatterissa, jossa nuket valmistetaan kuolleista ihmisistä. Aiempia teemoja ovat olleet ullakolla kummittelevat isoäidit rullatuoleineen sekä hämähäkkien kehtolaulut. Mies on täysi perverssi, mutta bändeineen loistava muusikko.

King Diamond: The Puppet Master. Massacre Records.

Neljä tähteä.

_______________

Tamperelainen Jazzgangsters kasattiin Jing & Jangstersien pohjalta, ja musiikillisesti ollaan pysytty tiukasti samoilla linjoilla, juuret syvällä Jamaikan mullassa. Levyn matsku koostuu pitkälti covereista, mutta hyvistä sellaisista, ja omakin tuotanto on hyvin väsättyä. Lepo-kappaleen intti-irvailua kuunnellessa ei voi välttyä leveältä hymyltä.

mainos

Yhdeksänhenkinen orkesteri vierailijoilla ryyditettynä (mm. Jukka Poika ja Hannibal Stark) saa aikaiseksi mainion äänimaailman. Josko eivät soundit ehkä Karibialta saakka tulekaan, ei valittamisen sijaa ole. Kyl maar pelittää kesää odotellessa.

Jazzgangsters: Peace. Rockadillo.

Neljä tähteä.

_______________

Anssi Pajuoja, Jari Tamminen

  • 9.9.2009