milla rinne | sitä ilman ei voi elää

Lukuaika: 2 minuuttia

milla rinne | sitä ilman ei voi elää

Olen seurannut mielenkiinnolla, kuinka ihmisten suhtautuminen seksiin on viime aikoina muuttunut jotenkin paljon avoimemmaksi. Ennen sitä leveiltiin seksikumppanien määrällä, mutta nykyään leveillään erikoisilla seksikokemuksilla.

Hämmästelen usein sitä tosiasiaa, kuinka paljon seksi ja seksuaalisuus näyttävät vaikuttavan jokapäiväiseen elämään. Joka kerta tutustuessa uuteen vastakkaista sukupuolta olevaan henkilöön, hänet kategorioi sarjaan sinkku vai ei, hetero vai homo. Jos vielä kyseessä on sinkku ja hetero, niin seuraa jako kiinnostaviin ja ei-kiinnostaviin.

Vaikka usein sanotaan, että eihän toisen seksuaalisella suuntautumisella ole mitään merkitystä, niin ei asia ole noin yksinkertainen. Monelle kyseisellä asialla ei ole väliä, mutta silti ihmisiin on helpompi suhtautua, kun tietää mihin lokeroon he kuuluvat. En toki väitä, että kaikki harrastaisivat tällaista lokerointia, mutta ainakin hyvin moni harrastaa. Ja sitä paitsi toisten seksuaalinen elämä on vaan niin pirun mielenkiintoista.

Olen seurannut mielenkiinnolla, kuinka ihmisten suhtautuminen seksiin on viime aikoina muuttunut jotenkin paljon avoimemmaksi. Ennen sitä leveiltiin seksikumppanien määrällä, mutta nykyään leveillään erikoisilla seksikokemuksilla. Kuka on ollut hississä, rannalla, lentokoneessa tai saunassa. Kuinka monta kumppania samaan aikaan, ja mitä eri leikkikaluja on käytetty. Seksin pitää olla kiihkeää ja tapahtumarikasta ja avointa uusille kokemuksille.

Enää ei myöskään katsota niitä naisia pitkään, jotka harrastavat yhden yön suhteita joka viikonloppu. Sehän on vaan aivan normaalia ja tasa-arvoista. Ei myöskään ole kummallista tutustua ihmisiin, jotka ensimmäisellä kerralla kertovat olevansa biseksuaaleja tai homoja. Mitään ei tarvitse hävetä.

Päällisin puolinhan tämä kuulostaa oikein hienolta. Kun suhtautuminen on avointa, niin ehkä omaan seksuaalisuuteen tutustuminen ja sen oppiminen käy helpommaksi. Toisaalta taas vaihtoehtoja voi olla aivan liikaa, jolloin pää menee helposti pyörälle. Innostutaan niin paljon omasta nautinnosta, ettei katsota mitä tehdään ja kenen kanssa. Unohdetaan, että kaikkia eivät yhden illan suhteet välttämättä kiinnosta ja että seksikin saisi olla semmoista kivaa ja herkkää. Sitä saa vaan kuunnella jatkuvalla syötöllä kysymyksiä siitä, että miksei nyt huvita ja kauanko viime kerrasta on aikaa.

Odotan sitä hetkeä, jolloin tilanne taas rauhoittuu ja ruvetaan arvostamaan yksilöllisyyttä. Että oikeasti se lähetyssaarnaaja-asento ei välttämättä ole aina niin kamalaa tai vanhanaikaista. Onhan maailmassa kuitenkin vielä paljon tärkeämpiäkin asioita kuin seksi.

Oikeastaan koko juttu tuli mieleen siitä, kun taas on kesä alkamassa ja monilla napsahtaa päässään joku ihme vaihde päälle. Ketarat levälleen ja ei kun menoksi. Ei sinänsä, että minua nyt niin kiinnostaisi mitä muut tekevät, mutta onhan se ronskia katsella ATV:n näyttämänä, kuinka nuoripari on täysissä hommissa jossain puskassa Provinssirockin aikaan. Ja heiltä kun varmaan kysyttiin lupaa kuvaamiseen. Jotenkin sitä tietenkin odottaisi, että jotain häpyä löytyisi, mutta se taitaa olla vielä toiveajattelua.

Ja jotten unohtaisi saarnata myöskin edes jonkun asian puolesta, niin käyttäkää kiitos kondomeja! Ei siinä voi muuta kuin voittaa.

Milla Rinne

  • 9.9.2009