milla rinne | ei valittamista

Lukuaika: 2 minuuttia

milla rinne | ei valittamista

On se taas niin ihanaa, kun on kesä! Aurinko paistaa, ja kaikki tuntuu hymyilevän. Ei tarvitse harrastaa kerrospukeutumista, ja sateessa voi olla ilman sateenvarjoa. Minäkin olen saanut laihdutettua sen verran, että mahdun neljä vuotta vanhoihin minihameisiin.

On se taas niin ihanaa, kun on kesä! Aurinko paistaa, ja kaikki tuntuu hymyilevän. Ei tarvitse harrastaa kerrospukeutumista, ja sateessa voi olla ilman sateenvarjoa. Minäkin olen saanut laihdutettua sen verran, että mahdun neljä vuotta vanhoihin minihameisiin. Ovat tosin niin lyhyitä, että eihän niitä uskalla jalkaansa laittaa. Siskonmakkaraksi saa muuten itseään kuulla kutsuttavan, kun ei jalkoihin tunnu koskaan aurinko vaikuttavan. Pitäisi juu ommella pari hametta lisää, kun ei ole kuin kaksi hametta, joita uskaltaa käyttää, ja toisessakin näytän ihan toimistotyöntekijältä. Kankaat olen jo onneksi ostanut, tuossa ne odottaa pöydällä, että saisi vaan tehtyä valmiiksi.

Olen myös odottanut innoissani sitä, että pääsee pyöräilemään. Eihän sitä kuntosalilla jaksa kesällä käydä. Pyörän kanssa voi nauttia maisemista ja samalla kunto kasvaa. Kovin lujaa en kyllä yleensä uskalla ajaa, kun muut pyöräilijät eivät tunnu ollenkaan katsovan, onko muita tien päällä. Kulman takaakin ajavat aivan täysillä. Ja eivät kävelijätkään tunnu muuta liikennettä huomaavan, pyörätiestä eivät näytä kuulleenkaan. Tänä kesänä en ole kyllä vielä kerinnyt pyörän selkään. Aloitin nimittäin pyöräni maalaamisen puolitoista vuotta sitten, ja nyt se on enää kokoamista vaille valmis. Ajattelin laittaa sen juuri kasaan, mutta pitäisi saada remonttiakin tehtyä. Sekin on kestänyt jo yli puoli vuotta.

Mökillä olen onneksi päässyt käymään jo kerran tänä kesänä. Siellä on sitten ihanaa. Saa rauhoittua työviikon päätteeksi saunomalla ja uimalla. Meidän mökillä oli tosin käynyt joku remonttimies nostamassa laiturin ylös kalliolle suoraan siihen saunan eteen. Pitikö sitä nyt ruveta korjaamaan juuri silloin kun minä pääsin siellä käymään? Jouduin pitämään piilolinssejä saunassakin, kun en olisi muuten nähnyt mennä veteen törmäämättä kalliolla nököttävään laituriin. Aurinko onneksi paistoi täydeltä teholta. Vaikka aina kun päädyin mökin kulmalle aurinkoa ottamaan, jouduin kohta juoksemaan ampiaisia pakoon. Mutta pääsihän sitä sisälläkin kokemaan tuota mökin rauhaa. Viikonloppu on kyllä aivan liian lyhyt aika mökillä käymiseen.

Kesä on myös siitä niin kiva, kun aina innostuu tekemään erilaisia asioita. Kerran olen käynyt jo Linnanmäellä. Oli tosi mukavaa. Mitä nyt laitteet oli aika pliisuja, ettei oikein mikään saanut adrenaliinia liikkeelle. Mutta ehkä Särkänniemessä on parempia vehkeitä. Olen puhunut sinne menosta varmaan jo kymmenen vuotta, tänä kesänä menen aivan varmasti. Vaikka eihän tässä enää niin kamalasti ole tätä kesää jäljellä. Pari hassua viikonloppua ennen elokuuta, ja silloin on jo ihan taatusti tosi kylmää. Eikä mulla ole edes töistä lomaa. Saisin toki pitää palkatonta vapaata, mutta kenellä sellaiseen olisi varaa. Muutenkin joutuu koko ajan kiristämään kukkaroa, ja festareillekaan en tänä kesänä pääse, kun ei ole rahaa.

Olisi se niin ihanaa, kun kesä voisi jatkua ikuisesti. Ei tarvitse valittaa ollenkaan, kun mikään ei jaksa stressata. Lupasivat muuten sadetta huomiseksi. Mitkähän kengät sitä laittaisi jalkaan? Lenkkareissa jalat hiostuu, mutta sandaaleissa taas varpaat kastuu…

Milla Rinne

  • 9.9.2009