Lukijaposti

Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijat kommentoivat juttuja.

Miksi Makuuni saa mainostaa?

Haluaisin tietää, miksi hyväksytte mainosbanneriinne tahoja, jotka eivät ole moraalisesti ja eettisesti kovinkaan hyvässä huudossa. Kuten vaikkapa videofirma Makuuni, joka on kestomenestyjä työntekijöidensä oikeuksien polkemisessa.

Outi

_______________

Vasemmistoliiton mahdollisuus

Vasemmistoliitto koki tappion Eurovaaleissa. Miksiköhän? Olisikohan nyt aika palata Vasemmistoliiton juurille ja alkaa puolustamaan köyhiä, vähävaraisia ja pienituloisia suomalaisia pontevammin?

Tällainen äänivyöryn mahdollistava kohderyhmä olisivat työttömät ja heihin kohdistuva epäoikeudenmukainen verorasite. Köyhä työtön kun joutuu työttömänä maksamaan veroa 20 prosentin mukaan vaikka töissä ollessaan maksaisi tulojensa mukaan paljon pienempää prosenttia. Eli siis pienituloista työtöntä rangaistaan työttömyydestä.

Samalla suurituloisen työttömän veroprosentti laskee eli esimerkiksi työssä ollessaan isopalkkainen maksaa veroa 29 prosenttia ja työttömänä vain 20 prosenttia.

Hallitus ajaa veronalennuksia, joten tässä olisi oiva kohde Vasemmistoliiton vaatia veronale nusta köyhille ja näin nostaa heti köyhien tulotasoa. Veroa tulisi maksaa aina kaikista tuloista verokortin mukaan.

Köyhä maksaa enemmän

_______________

Vielä Humanasta

Tietämykseni mukaan Humana People to Peoplen historiassa ei ole ollut vero- tai talouspetoksia. Vaikeaa olisikin toimia 30 vuoden ajan, jos tällaista olisi todettu. (Opettajaryhmään kuuluvien yksityishenkilöiden, kuten Amdi Pedersenin, henkilökohtaista verotusta koskevat asiat yleensä päätyvät mediassa Humana-järjestön asioiksi.)

Paldaniuksen kertoma luku rahan keruusta on virheellinen, koulutuksen aikana varoja kerätään n. 4600 eikä 10 000 euroa. Tämän lisäksi on koulutusmaksu noin 4100 euroa, josta suurimman osan voi kattaa työllä, joten vähimmillään vapaaehtoistyöohjelmaan pääsee mukaan 370 eurolla. Monelle ilmaisiin pohjoismaisiin palveluihin tottuneille nuorille elämisen todelliset kustannukset ovat yllätys.

Vaatteet Humana People to People -verkoston jäsenjärjestöt kierrättävät niin, että mahdollisimman suuri osa vaatteesta voidaan käyttää alkuperäisessä tarkoituksessaan vaatteena. Luonnollisesti toppatakkia ei lähetetä Afrikkaan, vaan se kierrätetään vaikkapa entisiin Neuvostotasavaltoihin. Saadulla tuotolla tuetaan kehitysyhteistyökohteita – sama periaate kierrätykselle koskee kaikkia Humana verkoston verkoston jäseniä – myös itäeurooppalaisia.

Humanan työ on myös saavuttanut erilaisia palkintoja. Viimeisin on vuodelta 2006, jolloin palkinnon myönsi OPEC Fund Award of Development Humanan 30-vuotisesta työstä Etelä-Afrikassa.

Best wishes, Niina Numminen, niina@lindersvold.dk, www.lindersvold.dk

_______________

Gilbert Adin perhe?

mainos

Voima-lehdessä on ollut jo kaksi juttuja Gilbert Adista joten halusin kysyä: Onko hänen vaimonsa ja hänen lapsensa saanneet luvan muuttaa Suomeen?

Kirsikka

Toimitus vastaa: Adin perheen tilannetta seurataan. Katso juttu sivulta 10.

_______________

Susanna Kuparisen kirjoittama Miljardin euron mies -juttu Voimassa 5/2009 sai paljon palautetta. Tässä osa:

Törkeä juttu

Paavo Voutilaista koskeva juttu uusimmassa numerossanne on tarkoitushakuinen, törkeä ja lähes herjausta sekä Voutilaisen, Räihän että Degermanin osalta.

En epäile toimittajan esille ottamia faktoja. Kalustehankinnassa virhe on tehty ja johtaja on ottanut siitä vastuun, kuten kuuluu. Sen sijaan tosiasioiden kuorruttaminen viraston käytäväjuoruilla on paitsi tyylivirhe, myös jotakin muuta kuin asiajournalismia. Oletan, että siihen lehtenne kuitenkin pyrkii.

Voutilainen on hyvä ja suoraselkäinen johtaja. Hän vastuuttaa ihmiset tekemään niitä töitä, joihin heidät on palkattu. Kaikille se ei näytä sopivan.

Voutilaisen valinta sosiaaliviraston johtoon on joka tapauksessa paras asia, mitä virastolle on tapahtunut aikoihin.

NN

_______________

Hämmästyttävää

En tiedä millä adjektiiveillä asiaa kuvaisi mutta lievästi sanoen ”mopo on karannut käsistä”. Juttu osoittaa, että ”vallan vahtikoiria” tarvitaan. Edustustilit pitäisi muuten poistaa näinä aikoina kaikilta julkisilta päättäjiltä. Ne ovat kerrassaan moraalittomia. Kaffe ja pulla riittää kenraaleille ja poliisipäälliköille.

Voutilaisella on kuitenkin ansionsa. Sosiaalijohtajuuden aikaisista ansioista en tiedä mitään mutta Diakonissalaitoksella toimiessaan hän teki hartiavoimin töitä hiv-positiivisten ruiskuhuumeidenkäyttäjien palvelujen parantamiseksi. Munkkisaaressa toimiva palvelukeskus on saatu aikaiseksi käsittääkseni vain Voutilaisen kovan työn tuloksena.

Lisäksi Diakonissalaitoksella toimii Lehmustupa-niminen palveluasumisyksikkö, josta aids-vaiheessa elävät suonensisäisiä huumeita käyttäneet voivat saada asunnon. Tietenkin veronmaksajat ostavat nämä palvelut Diakonissalaitokselta, mutta tästä huolimatta minulla on vahva käsitys, että Voutilainen ei ole näitä hankkeita edistänyt omaa tai työnantajansa kilpeä kiilloittaakaseen tai rahaa ansaitakseen vaan moraalisista ja eettisistä syistä.

Luulen että esimerkiksi vihreät tietävät Voutilaisen ponnistelut näissä hankkeissa ja siksi häntä kannattavat. Tärkeimmän eli inhimillisen ulottuvuuden lisäksi Munkkisaaren palvelukeskuksen kaltaiset palvelut vähentävät rikollisuutta ja estävät tehokkaasti uusia hiv-tartuntoja. Tämä taas säästää julkisia varoja miljoonia euroja.

Joten annetaan Voutilaiselle anteeksi ei ansioista vaan armosta.

Matti

_______________

Miksi Divaani?

Susanna Kupariselle tiedoksi, että Le Corbusierin huonekaluja sai ainakin ennen Funktiosta. Miksi Turun Divaani?

_______________

Päivähoito myös

TUHANNESTI KIITOKSIA! Kukaan ei uskalla puhua eikä pukahtaa näistä ”hoveista”! Toivon, että jatkat samaa linjaa selvittäessäsi näitten sosiaaliviraston muidenkin virkamiesten toimia ja johtajuutta! Ja julistat tietoja kaikille medioille.

Toivottavasti otat seuraavaksi Helsingin päivähoidon mahtavaan käsittelyysi! Missä tilanteessa kentän väki siellä on! Nämä sosiaalitoimen ”säästöt” kohdistuvat juuri päivähoitoon: eletään suurissa lapsiryhmissä vajailla miehityksillä, käyttöprosentteja tuijotellen ja budjetteja kiristellen.

_______________

Sosiaalijohtajan huonekalut

Onko tämä Diakonissalaitoksen Samuli Haapasalo (oli Voutilaisen kestitettävänä Hartwall-Areenalla) sukua tälle Divaanin Riikka Haapasalolle? Tuli vain mieleeni, olispa mehevä juttu, jos ovat sukua!!

_______________

Voutilaisen viisain ratkaisu

Ihan vaan kommenttina, että Voutilaisen viisain ratkaisu on kyllä ollut palkata Degermanin kaltainen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut nuori nainen tehtävään, jossa yleensä kaupungin viraston byrokratiassa vaaditaan vähintään 60 vuoden ikää. Toivon, että tuon naisen sijaisuutta jatketaan.

Tuula

_______________

Pisara meressä

Luin julkaisustanne sosiaalijohtaja Paavo Voutilaista panettelevan haastattelun/artikkelin. 72000 euron kalusteet ovat vain pisara meressä. Sosiaaliviraston suurin meno muodostuu yksinkertaisesti asiakkaiden ”oveluudesta” vedättää instituutiota. Olemme täysin voimattomia kontrolloimaan sosiaalilaisäädännön puitteissa tapahtuvia väärinkäytöksiä resurssipulan takia. Olisiko aiheellista käsitellä sosiaalivirastoon kohdistuvia petoksia. Päivittäin työssäni kohtaan törkeitä huijauksia asiakkaiden taholta, joihin yksinkertaisesti olemme voimattomia puuttumaan.

Wanha Sossu

_______________

Hyvä juttu!

Kiitos perusteellisesta ja korkeatasoisesti toteutetusta sosiaalijohtaja Voutilaisen pöytähankintaa käsitelleestä artikkelista. Kaikesta näki, että aiheeseen oli perehdytty huolella. Juttu piti otteessaan loppuun asti.

mainos

Se vähäinen huomautus, joka meillä täällä IS:ssä toisinaan pannaan kiusaantuneena merkille, koskee meidän niputtamista yhteen sen toisen päivittäisen valtakunnallisen irtonumerolehden kanssa – niin hyvässsä kuin pahassa.

No tässä asiassa tietysti tekisimme mieluusti eroon rakkaaseeen kilpailevaan tuotteeseen. He eivät muistaakseni käsitelleet ensinkään tätä mielestämme varsin perusteltua aihetta. Ilta-Sanomat uutisoi asian 23.4. Lööpissä (ei kannessa) luki. ”Virkamies kalusti huoneensa 50 000 eurolla. Sihteerillekin luksushuonekalut.”

Iltalehti ei asiaa noteerannut.

Hyvä, että Voima jatkoi saman asian parissa.

Pasi

_______________

Nautinto

Todella hieno ja hyvin tutkittu & kirjoitettu juttu, jossa mahtava tyylilaji. Oli nautinto lukea kerrankin vetävää tutkivaa journalismia.

Tuukka

_______________

Palkat pärstäkertoimen mukaan

Ottakaa myös Voutilaisen hovin palkkaukset. Siellä on tehty isoja korotuksia ”huhupuheiden” mukaan.

Olen viraston työntekijöitä ja nämä palkkausasiat ovat virastossa ns. pärstäkertoimen mukaan. Korotukset ja henkilökohtaiset lisät menevät niille, joiden pärstä esimiestä miellyttää. Kovapalkkaisten palkkoja korotellaan, mutta pienipalkkaisimmat jäävät yleis- tai kuoppakorotusten varaan. Ei ole oikeudenmukaista.

Mielestäni nykyinen kannustava palkkausjärjestelmä on yksi mahdollistaja eriarvoisuudelle viraston sisällä. Tässä asiassa haluan olla anonyymi, koska en halua itselleni ongelmia. Uskon kuitenkin, etten ole ainoa, joka asioista näin ajattelee viraston sisällä.

_______________

Voima

  • 9.9.2009