muut

Lukuaika: 2 minuuttia

muut

muut

”Kaikki muitakin tv-ohjelmia kuin Idolsia katsovat tietävät, että maailmassa on tällä haavaa vain yksi suurvaltapoliittinen supertähti. Setä Samuli on monen pienemmän valtion idoli, joka etenee jatkoon jokaisessa YK:n yleiskarsinnassa tuomariston puheenjohtajan Kofi Annanin tahdosta riippumatta. Kofi haluaisi jo pudottaa MC Double U:n jatkosta, mutta sepä ei noin vain onnistukaan. Stara toteaa tylysti, että jatkaa seuraavalle kierrokselle, huvitti se tuomaristoa tai ei. Katsojaluvut nimittäin romahtavat, jos dj G.W.B. putoaa jatkosta – siitäkin huolimatta, että suurin osa katsojista vihaa nousukasta kuin Dallas-fani J.R.:ää.”

Raivo Kuula, Turun ylioppilaslehti 16/2003

”Viime aikoina onkin pohdiskeltu, pitäisikö vaaleja niputtaa useampia yhteen, jotta hieman useampi vaivautuisi äänestämään. Esimerkiksi joka kuudes vuosi voitaisiin järjestää suurvaali, jossa saman tien valittaisiin EU:n ja Suomen presidentit, kansanedustajat EU:n ja Suomen parlamentteihin ja Pohjoismaiden neuvostoon, kunnanvaltuustot ja lääninhallitukset ja mitä nyt voitaisiinkaan vielä valita. Äänestyspaikoilla järjestettäisiin myös tanssit, tarjoilua ja arpajaiset. Voitaisiin myös harkita joka kotiin tulevaa äänien kerjääjää, anteeksi, kerääjää, tai sitten mahdollisesti online-vaaleja, joita pidettäisiin verkossa niin kauan, kunnes riittävä määrä ihmisiä on käynyt äänestämässä.”

Neulanen, Ydin 6/2003

”Tieto on olemukseltaan tosin hyvin erilaista kuin maa, tehdas tai raha. Sitä voi jakaa ilman että se on antajaltaan pois. Tiedon voima onkin nimenomaan sen vapaudessa ja vapaassa vaihdossa syntyvässä kehityksessä. Afrikkalaista sananlaskua mukaillen: Kun kaksi tyttöä kohtasi toisensa ja he vaihtoivat leluja, molemmat menivät kotiin yhden lelun kanssa. Kun kaksi viisasta naista kohtasi toisensa ja he vaihtoivat ajatuksia, molemmat menivät kotiin kahden ajatuksen kanssa.”

Marko Ulvila, Vihreä Lanka 47/2003

”Blairin Cool Britannian työväen ja intelligentsijan hallituksen sisäministeri toi samaan aikaan parlamenttiin esityksen, jolla kriminalisoidaan alle 16-vuotiaiden väliset niin sanotut teinipusut viiden vuoden ehdottoman vankeuden uhalla. Sellaisen lastenkutsuilla sallivat vanhemmat voidaan tuomita rikoksen auttamisesta tai huoneen pitämisestä alaikäistä haureutta varten. Rikollista on tahallinen alle 16-vuotiaan koskettaminen, joka voidaan tulkita seksuaalisesti tai seksuaaliseksi. Koskettajan ei tarvitse enää olla yli-ikäinen ja mies.”

Keitele, Z-lehti 6/2003

”Autoilusta on tullut tapa olla olemassa. Autoon paetaan omaa pahaa oloa ja ahdistusta, sillä liikkuminen moottoriajoneuvossa luo meissä alkeellisen kuvitelman siitä, että jotain tärkeää tapahtuu. Vieraantumisen tunne, joka paradoksaalisesti johtuu juuri tekniikan ylivallasta elämässämme, lievittyy näin hetkeksi. Mutta autoilevan ihmisen yhteys luontoon katkeaa auttamattomasti. Paikka menettää merkityksensä, maisemat ovat vain ohikiitäviä pintavaikutelmia. Nykyajan tiet eivät ole osa maisemaa, vaan ne on rakennettu maiseman päälle, ja auto on varsinainen epäpaikka, jossa ihminen voi kuvitella olevansa ei-missään, vapaa kaikista juurista ja kiintopisteistä.”

Anneli Jussila, Elonkehä 13/2003

”Alkoholijuomia on vaikea mieltää mannermaisiksi tai analyyttisiksi. Juomatavoissa voidaan nähdä eroja. Suoraviivaiseen, kirkkaaseen tai selkeään känniin tähtäävä votkan kittaaminen on analyyttistä, Led Zeppelinin 70-luvun levyjen kuuntelu viinipullon kanssa enemmänkin mannermaista.”

Max Ryynänen, Minervan pöllö 3/2003

Voima

  • 9.9.2009