Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Monissa muissa maissa demokratiaan kuuluva kansanäänestys ei ole meillä mahdollista. Oikeusministeri Braxilta kysyttiin, onko kansa meillä liian tyhmää tekemään päätöksiä (HS 1.3.09). Ja ministeri vastasi, ettei kansa kanna vastuuta, kuten kansanedustajat. No, kansanedustajien vastuu kirkastui Lex Nokia -äänestyksessä, jossa 47 edustajaa pysytteli piilossa eikä uskaltautunut painamaan nappia.

Ritva Hokka-Ahti, Kirjasto 2/2009

_______________

Silloin, kun Yle lähettää ohjelmia, jotka eivät kiinnosta yleisöä, se toimii väärin. Myös lähettäessään suosittuja ohjelmia se toimii väärin.”

Veera Nuutinen, Libero 1/2009

_______________

G8-maiden näkökulmasta on varmaankin parempi, että kaverit ovat teltassa sisällä ja kusevat ulos kuin että he ovat teltan ulkopuolella ja kusevat sisään.

Teivo Teivainen, Kumppani 4/2009

_______________

Harmi, ettei kokoushuoneessamme ole langatonta nettiä, eikä kaikilla työntekijöillä ole omia kannettavia – olisi paljon tehokkaampaa, jos kokouksissa keskustelun lomassa voisi lukea ja kirjoittaa sähköposteja. Päätöksistäkin tulisi takuulla hyvin pohdittuja.

Virve Valtonen, Aviisi 6/2009

_______________

Soundin lukijat olivat peräkammarinpoikia, radioamatöörejä ja filatelisteja toisin kuin V8-Magazinen tilaajat, joitten kanssa sai pitää varansa ettei herää aamulla pakoputki kaulan ympärillä ja peräprutkussa uudet kuutiotilavuudet.

Jaska Filppula, niin & näin 1/2009

_______________

Tule meille – saat makkaraa! Yhdysvalloissa korkeakoulut ovat brändejä, jotka kiskovat kymmenien tuhansien dollareiden lukukausimaksuja. Euroopassa on mukavampaa: opiskelu on pitkälti ilmaista.

Nyt Pohjanmaalla pistetään vielä paremmaksi. ”Voita avoauto sekä grillimakkarat kesäksi”, houkuttelee Seinäjoen kaupunkiseudun Komian mainos uusia opiskelijoita.

Kyllä kannattaa hakea Komiaan. Konservaattorin tai tohtorin tutkinnon pakertaminen maistuu ihan erilaiselta, kun on ensin syönyt koko kesän avoautossa grillibalkkania.

Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 12/2009

mainos

_______________

Naiseuteen kuuluu paljon muutakin kuin miehisestä jotenkin poikkeava ajattelutapa. Vakava perehtyminen naiseuteen voi olla tie, paitsi naisen, myös miehen ymmärtämiseen, siis avain ihmisyyden ongelmaan. Tämän olettamuksen johdattamana mekin päädyimme kysymykseen: Missä on nainen? – Mitä naiseus viestittää ihmisenä olemisesta?

Siinäkään tapauksessa, että naisilla olisi vastaus tähän kysymykseen, he tuskin pystyisivät ilmaisemaan sitä kielellä, jota myös miehet ymmärtäisivät.”

Aapo Riihimäki, Tiedepolitiikka 1/2009

_______________

Häkämiehen omistajaohjaus-formula on sellainen, että siinä ei ole rattia, se ei käynnisty ja sen kumit ovat puhki. Häkämies istuu ajajan paikalla side silmillä, pörrää huulillaan ja leikkii Kimi Räikköstä.

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 13/2009

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009