Afganistanilaisnuori Ashraf piileskelee

Maailma lyhyesti: Maahanmuuttovirasto on rikkonut omia linjauksiaan antamalla käännytyspäätöksen alaikäiselle turvapaikanhakijalle, Vapaa liikkuvuus -verkosto kirjoittaa.

Maahanmuuttovirasto on rikkonut omia linjauksiaan antamalla käännytyspäätöksen alaikäiselle turvapaikanhakijalle, Vapaa liikkuvuus -verkosto kirjoittaa. Afganistanilainen Ashraf piileskelee nyt Suomen viranomaisilta.

Ashraf on valittanut saamastaan kielteisestä turvapaikkapäätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, ja asian käsittely on vielä kesken. Siitä huolimatta hänet oli määrä käännyttää Kreikkaan niin sanotun Dublin-asetuksen nojalla viime viikolla, ja Ashraf päätti piiloutua.

”Ashraf on alaikäinen, mutta Kreikan viranomaiset merkitsisivät hänet täysi-ikäiseksi. Suomen viranomaiset uskovat ennemmin tunnetusti epäluotettavia kreikkalaisviranomaisia kuin Asrafia itseään ja hänen hallussaan olevia dokumentteja,” kertoo Ashrafin tukija, professori Juha Suoranta.

Kreikan poliisin tiedetään usein merkitsevän alaikäisten turvapaikanhakijoiden iän todellista korkeammaksi. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Kreikan viranomaiset harjoittavat toistuvasti väkivaltaa turvapaikanhakijoita kohtaan ja lasten mahdollisuudet saada turvapaikka maasta ovat olemattomat.

Maahanmuuttoviraston nykylinjauksen mukaan alaikäisiä yksintulleita turvapaikanhakijoita ei tulisi käännyttää Kreikkaan.

www.vapaaliikkuvuus.net

fifi.voima.fi

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 9.9.2009

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.