Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Kukaan ei kerro olevansa kotoisin Pirkanmaan tai Kaakkois-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen toimialueelta. Ihminen tunnistaa omaksi kotipaikakseen kunnan tai maakunnan.

Pirkko Leino-Kaukiainen, Hiidenkivi 5/2008

____________

On sitten sekin vaihtoehto, että jos lapsi ei ole enää vaippaiässä vaan esimerkiksi 7-8-vuotias, hän on sunnuntait tai yöt yksin kotonaan. Tosin eräissä niuhomaissa alle 12-vuotiaan jättäminen yksin kotiin luokitellaan heitteillejätöksi. Mutta onhan kuitenkin TV tai internet seuranpitäjänä.

Ja tuleehan äiti myöhään illalla tai aamulla töistä kotiin. Sitten voidaan viettää hetki yhdessä laatuaikaa. Ja kaupan sedätkin ovat iloisia.

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 44/2008

____________

1. Lempi Jalosen neule ei ollut peräisin Mangon kevätkokoelmasta, vaan Zaran mallistosta.

2. Päivi Koskentelkän hiusten värjäämisessä ei ollut käytetty Lórealin Concrete Superstaria, vaan mutaa.

3. Koskentelkän suupielessä ei ollut haastattelun aikana veikeän tyttömäinen hymynkare, vaan vaahtoa.

4. Jalosella ei ollut ihailijoilta saatuja kukkia yöpöydällä, vaan makuuhaavoja joka puolella kehoa.

5. Paikalla olleilla asukkailla ei ollut lukuisia kiinnostavia tarinoita kerrottavanaan, vaan nälkä ja hoitamattomia tulehduksia.

6. Asukkaat eivät moittineet laitoksen ruokaa, vaan ottivat iskuja vastaan.

7. Laitos ei sijainnut Kirkkonummen keskustan tuntumassa, vaan maakuopassa.

8. Asukkaat eivät kertoneet odottaneensa innokkaasti muotitoimittajan saapumista, vaan kuolemaa.

9. Suomi ei ole pian helvetti kaikille, jotka eivät itse kykene maksamaan hoidostaan vanhuuden tai sairauden yllättäessä, vaan länsimainen hyvinvointivaltio.

Oikaisu, Aikakaus-Lehti 2/2008

____________

Teokseni ovat toistaiseksi liittyneet lapsuuteen tai naiseuteen. Olen minä yrittänyt kuvata miehiäkin, mutta niistä tulee mieleen aina jokin vihreä Mennen-purkki.

mainos

Jasmin Anoschkin, Ylioppilaslehti 17/2008

____________

Tähän vitun hyvä otsikko. Muistatteko vielä aikaa, jolloin Niklas Herlin oli riippumaton kolumnisti, joka ammuskeli norsunluutornistaan tavallisia työmuurahaisia?

Herliniä korpesivat muiden muassa ”laiskat paskat”: toimittajat, toimitussihteerit, toimituspäälliköt ja uutispäälliköt, jotka vääntävät huonoja otsikoita.

Onneksi Herlin on sittemmin päässyt kohottamaan suomalaisen journalismin ja otsikoinnin tasoa puhaltamalla henkiin porvariston hillittyä charmia vaativan Uusi Suomi -julkaisun. Tällä viikolla verkkolehden luetuimpia juttuja ovat olleet muun muassa:

* ”Dogging-seksi” järkytti äidin ja tyttären – poliisi välinpitämätön

* Kohu ”tanssivasta siasta” kiihtyy – kaiken takana oli nainen?

* Tirkistelijä tunki videokameran naisen hameen alle

* Mystinen ”pepputemppuilija” jäi kiinni rysän päältä.

Hanurista-palsta, Markkinointi&Mainonta 37/2008

____________

Ihmeestä kumpuavaa lähimmäisenrakkautta voi käydä arvioimassa Helsingin seurakuntien nettisivuilla (www.uskotoivorakkaus.fi), jossa Jeesusta on tuunattu 2000-luvulle Che Guevaran ja kalliin mainostoimiston hengessä. Tekopyhää markkinointikikkailua? Kadotettujen sielujen kalastelua? Ehkä, ehkä. Myönnän, että mainospätkä, jossa Jeesus päätyy päiväkahvittelemaan pyyteettömän putkimiehen ja kotirouvan seuraan saattaa ensi näkemältä hieman hämmentää. Mutta niinhän ne hämmästyivät paimenetkin jouluyönä.

Annika Saarikko, Turun ylioppilaslehti 17/2008

____________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009