Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Nyt Olkinuora on työskennellyt pappina 12 vuotta. Hän on ollut 80-luvulla mukana luomassa naisyrittäjien verkostoa. Joukko naisia päätti perustaa omia firmoja, kun miesten hyvä veli -verkostoissa eteneminen ei houkuttanut. ”Ei ollut halua lähteä mukaan arvovaltapeliin, nuuskimaan häntien alustoja”, kuittaa Olkinuora miehisen yrityskulttuurin.”

Ritva Hokka-Ahti Hilkka Olkinuorasta, Kirjasto 3/2008

_______________

Mietitään nyt vaikkapa Myanmaria, reilu kuukausi hirmumyrsky Nargisin jälkeen. Sotilashallituksen mielestä oma apu oli paras apu, mikä kansalle tarkoitti että apua ei tullut ollenkaan. Virallisen näkemyksen mukaan maassa on jo siirrytty kriisivaiheesta jälleenrakennusvaiheeseen, ja katastrofin uhreja häädetään pois tilapäissuojista.”

Noora Jokinen, Amnesty International 3/2008

_______________

Arabit keksivät nollan, tai heidän kontolleen ainakin lankeaa kunnia sen leviämisestä. Sitä ennen oli nyhverretty surkeilla roomalaisilla numeroilla, joilla esimerkiksi jakolaskujen suorittaminen on kuin yrittäisi lisääntyä sormenpäitä yhteen hankaamalla.

Elias Lönnrot antoi tälle tyhjyyttä ilmaisevalle symbolille mitä loistavimman suomenkielisen nimen: tyhjykkä. Tämä ei kuitenkaan kelvannut suomalaisille, vaan käyttöön on vakiintunut tylsä nolla. Totuuden nimissä on myönnettävä, että salainen agentti tyhjykkä-tyhjykkä-seitsemän ei kuulosta kovin vakuuttavalta.”

Nimimerkki Symingron, Libero 2/2008

_______________

Ehkä siinäkin näkyy se, että eduskunta on työyhteisönä hierarkkisempi ja maskuliinisempi kuin europarlamentti.– – Ei täällä voi kuvitellakaan, että joku mieskollega tulisi puristamaan rintoja tuossa käytävässä!”

Piia-Noora Kauppi, Tulva 2/2008

_______________

Suomalaiset ovat valmiita sijoittamaan satoja ja tuhansia euroja kotiensa valvontaan silmää räpäyttämättä samaan aikaan kun sähkön, maidon tai bensan hinnankorotuksia taivastellaan touhukkaasti.

Oman taloyhtiömme yhtiökokouksessakin suunniteltiin kameravalvonnan asentamista. Olihan erään taloyhtiömme asukkaan pihalta varastettu viime kesänä puutarhatuoli. Toiselta asukkaalta oli pöllitty pihalaattoja!

Kiivaimmat rivitalomiehet visioivat, kuinka bodatut karjut kantavat tavaraa kadulla odottavaan pakettiautoon. Niinpä. Puutarhakalusteet ja pihalaatathan ovat aina olleet järjestäytyneen rikollisuuden tavoitelluimpia jälleenmyyntituotteita.”

Anna Niemelä, Markkinointi&Mainonta 21/2008

_______________

Kritiikeissä tosi-tv:n malli tarkoittaa sellaisia juttuja, joiden pohjalta voi pyytää lukijoita äänestämään lehden nettisivulla. Onko tämä näyttelijä oikeasti niin hyvä kuin kriitikko väittää? Ota kantaa! Onko tämä näyttelijä oikeasti rakastunut vastanäyttelijäänsä? Onko se oikein? Ei. Kyllä. Sinä päätät!

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Kannattaa huomata, että ”ei osaa sanoa” ei ole vaihtoehto. ”Ei osaa sanoa” sisältäisi lisäharkintaa tai puolueettomuutta, ja niitä ei enää tunnusteta tarpeellisiksi.

Vanhan ajan kysymyksenasettelu ei ole ohi Suomen Kansallisteatterin Tuntemattoman sotilaan käsiohjelmassa, joka pyytää katsojapalautetta mm. väitteeseen ’Rokka on kova jätkä. Kyllä. Ei. Eos.’”

Matti Linnavuori, Kritiikin Uutiset 2/2008

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009