Äkkikuoleman apostolit

Lukuaika: 2 minuuttia

Äkkikuoleman apostolit

Karoshi Lovers soittaa poppia vallankumouksen jälkeen.

Karoshi on japaninkielinen termi, joka tarkoittaa työperäistä äkkikuolemaa. Karoshi Lovers sen sijaan on Ms. Stressin, Joy-R:n ja Kid Karoshin perustama suomalainen yhtye, joka on juuri julkaissut debyyttialbuminsa The Revolution is Over.

”Bändissä soittaminen on moderni heimoontumisen tapa. Jos 1970-luvulla oli kova juttu se, että jollain oli stereot, nykyään peruslähtökohtana on soittaminen bändissä tai vähintäänkin toimiminen sen organisaatiossa”, yhtyeen rumpali Joy-R sanoo.

Karoshi Lovers on konseptihakuisen tuotekehittelyn tulos.

”Popmusiikki on kierrätystyyli. Toisaalta metalli- ja goottimusiikki ovat erittäin suosittuja. Päädyimme näiden kolmen tyylilajin yhdistelmään. Näin jossain lehdessä – taisi olla juuri Voima – termin death pop. Mietimme, että tämä on hyvä lähtökohta, siis yhdistelmä kuolemaa ja poppia.”

Joitakin Karoshi Loversin biisejä on luonnehdittu tribuutiksi e-Typelle tai Captain Jackille. Heliumin kevyen popin yhdistäminen titaanin raskaaseen kuolemasymboliikkaan saa herkimmät kuulijat hämmennyksiin.

Kosketinsoittaja ja laulaja Ms. Stress pyytää lisäämään haastatteluun, että hän katsoo eteerisesti ulos ikkunasta. Joy-R jatkaa epistolaansa Karoshi Loversin viestistä ihmiskunnalle:

”Karoshi-tapauksia diagnosoidaan Japanissa noin 200 vuodessa. Japanilaissyntyinen ystävämme Yokie työskenteli sairaalassa hoitamassa karoshin rajalla käyneitä potilaita, jotka ovat esimerkiksi menettäneet puhekykynsä liian työnteon takia.”

Loppujen lopuksi hyvin harva pärjää talouskilpailussa, mutta jokainen voi tavoitella karoshia.

”Live fast, die young. Tämä ajatteluhan on taas lähellä rock-musiikkia. Tässä meillä on valmis paketti, josta pyrimme tekemään suosittua.”

_______________

Vallankumouksen jälkeen?

Karoshi loversin levyn nimi The Revolution is Over herättää tukun kysymyksiä. Mistä vallankumouksesta on kyse? Miksi se on ohi? Ja mitä sen jälkeen tapahtuu? Joy-R selventää, että kuuntelijan on annettava päättää oma tulkintansa. Hän päätyykin antamaan kuusi vaihtoehtoista selitystä:

1) ”Levyn kannessa on pukumiehellä kravatin tilalla hirttoköysi. Tämä viittaa uuden talouden vallankumouksen ohimenemiseen ja pörssien syvyyssyöksyyn.”

2) ”Pop- ja rockmusiikin kapinallisuus on ohi. Rock on tänä päivänä tervehenkistä liiketoimintaa ja vieläpä hyvin vakavaa sellaista.”

3) ”Popmusiikki ei luo mitään uutta, vaan se on kokoelma erilaisia kierrätystyylejä, joilla tähdätään mahdollisimman suureen levy-, lippu- ja paitamyyntiin.”

4) ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä Nyt tehdään töitä!”

5) ”Vallankumouksellinen muutos, joka johti demokraattisten valtioiden syntyyn, on ohi, valta siirtyy uudelle aatelistolle eri yrityksille, ja ihmisille jää oravanpyörässä juoksemisen mahdollisuus, vapaus tavoitella henkilökohtaista karoshiaan.”

6) ”Työtä tehdään persoonalla kuten sosiaali- ja opetusalalla käytettävä termi kuuluu, mutta missä vaiheessa persoonani on muuttunut jakoavaimen näköiseksi?”

Karoshi Lovers 8.2. Helsingin Club Libertessä & 16.2. Jyväskylän Bar 68:ssa.

mainos

www.karoshilovers.com

Timo Forss

  • 9.9.2009