Kirjoittanut susanna kuparinen

Pääkirjoitus Naiset tekevät miesten maailman

Lukuaika: < 1 minuutti

Pääkirjoitus Naiset tekevät miesten maailman

Voiman kesäkuun numero on miesten lehti.

VOIMAN KESÄKUUN NUMERO on miesten lehti. Miehet puhuvat itsestään, miehet puhuvat toisista miehistä, miehet kokkaavat ja miehet puhuvat naisista. Lehdessä käsitellään miesten kirjoittamia kirjoja, miesten säveltämää musiikkia, miesten tekemiä rikoksia. Naiset ovat halujen kohteita, miesten kuuntelijoita ja heidän puheidensa ylöskirjaajia.

EIKÄ SIINÄ MITÄÄN. Tämän lehden miehet ovat kiinnostavia oman polkunsa kulkijoita, nykyajan beatnikkejä. Mihail Hodorkovski istuu linnassa, Sven Laakso hakee naista jalat verillä Tallinnasta, kokki ja runoilija Bozok Norgoy on ollut on the road koko elämänsä. Uugee-kirjailija J. K. Ihalaisen esikuva on William S. Burroughs, ja arvioidaanpa Williamin itsensä, tämän kaikkien nistien ja homojen isoisä-vainaan, hellä kirja kissoista lehden sivuilla.

Numeron kaikki kolumnistit ovat naisia. Heidät on sijoitettu laatikoihin mietiskelemään itsekseen, itseään ja ajan ilmiöitä. Loput keskiöön nostetut naiset ottavat suhteen katseeseen. Kulttuurisivuilla haastateltu ohjaaja Katariina Numminen ei halua olla katseen kohteena lainkaan, kuvaliitteen liikuntarajoitteiset flamencotanssijattaret taas nimenomaan haluavat, mutta kertovat miesten hämmentyvän epätäydellisten naisten röyhkeydestä asettua esille.

SUKUPUOLIVÄRITTYNYT AJATUSTAPA on mielestäni kiusallinen. Ihmiset joutuvat sukupuolesta riippumatta vaihtamaan sukkansa säännöllisesti. Silti myönnän, että olen tuoreena päätoimittajana tukenut rakenteita, jotka ovat jo valmiiksi riittävän vahvoja. Miehet ovat kiinnostuneita miehistä, sehän on selvä. Naiset katoavat siksi, että myös naiset ovat kiinnostuneita ennen kaikkea miehistä. Täytyy skarpata.

Susanna Kuparinen