Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muut lehdet

”Sunniva Draken mukaan Kaisaniemen puisto tarjoaa oivallisen areenan harjoittelulle.

’Sen pitäisi olla naisten itsepuolustuksen harjoittelukenttä. Mielellään myös myöhään iltaisin ja öisin.’”

Sini Ahonen, Tulva 2/05

_______________

”Kukaan meistä ei ole täysin normaali, tavallinen, samanlainen. Olemme erilaisia ja siinä juuri on elämän ja yhdessäolon rikkaus. Ainoa keskiverto taitaa olla se tilastomies, jonka vaimolla on puolitoista lasta. Mutta hänkin on pelkkä tilastollinen luomus.”

Tarja Heiskanen, Mielenterveys 2/05

_______________

”Niinpä eduskuntavaaleissa tulisi vaikka puolet kansanedustajista valita nykyihmisen puolustajiksi, puolet taas velvoittaa ajamaan heikomman, äänestyskyvyttömän osapuolen etua. Suomessa se tarkoittaa, että 100 kansanedustajaa ottaisi jokaisessa valinnassaan asiakseen pohtia, mitä ratkaisu merkitsee esimerkiksi sammakoille, kanoille, siileille, karhuille ja 200 vuoden kuluttua syntyville ihmisille. Ohimennen sanottuna: asia edellyttäisi perustuslain muutoksen.”

Eero Paloheimo, Elonkehä 6/05

_______________

”Elokuvanteko on tunnetusti pikkutarkkaa puuhaa, kuten Jack Lemmonkin muistaa Phffft-elokuvan tiimoilta: ’Eräänä päivänä kuvaukset keskeytettiin ja koko tuotantoryhmä siirtyi rakennuksen ylempiin kerroksiin pitämään kokousta elokuvan nimestä. Kolme tuntia myöhemmin, kun kuvaukset vihdoin jatkuivat, kysyin ohjaajalta mihin tulokseen kokouksessa oli tultu. ”Päätimme poistaa nimestä yhden f-kirjaimen”, tämä vastasi.’”

Lauri Timonen, Filmihullu 2/05

_______________

”Ennen 80-lukua seiniltä saattoi lukea sentään ajatuksia. ’Tv valehtelee!’, ’Roope Ankka on paska jätkä’ tai ’Pois Angolasta!’ eivät jättäneet tulkinnalle varaa. Eivät nekään siis taidetta olleet, mutta ulkoaopituinkin fraasi kirjoitettuna seinään kertoi jostain jotain. Kun nyt näillä graffitisteilla lienee rahtunen taiteellista silmää, miksi jättää tekemisistään pois se sanoma, joita niiden väitetään sisältävän?

Sitä paitsi, kaduille kuuluvaksi taiteeksi väitettyjä graffiteja näkee useimmiten ihan muualla kuin kaduilla. Onpa urbaania maalata ypäjäläisen hevostallin seinään sanat NYC MOFO POSSE ja väittää sitä kantaaottavaksi katutaiteeksi.”

Tero Lehto, Toinen vaihtoehto 185 (4/05)

_______________

”Sanotaan, että auton ratissa ihmisen todellinen luonne paljastuu, mutta pyörän selässä vietit vasta pääsevätkin valloilleen. En tunne sitä aggressiivista kyylää, joka ajaa pyörälläni.

Työmatkat pyöräillään olympiahengessä: aina on poljettava nopeammin ja voimakkaammin. Pyöräteiden kuningatarta olisi syytä varoa. Haahuilkoot turistit muualla ja kuherrelkoot nuoret parit kotonaan, tässä joku sentään yrittää pyöräillä. Syksyyn mennessä halveksiva katse ja ylimielinen tuhahdus ovat varmaan hioutuneet huippuunsa.”

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Laura Kosonen, Vihreä Lanka 19/05

_______________

”Eräs kymmenvuotias oli harjoitellut soittokappalettaan laiskanlaisesti. Ajattelin ruveta kertomaan hänelle – mitenkäs muustakaan – kuin harjoittelun merkityksestä. Aloitin: ’Kuulepa, puhutaanpa nyt tästä kappaleesta ja harjoittelusta ylipäätään…’ Oppilas: ’Ei kun puhutaan sun kynsistä!’”

Tiina Komulainen, Kantele 1/05

_______________

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009