Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muut lehdet

”Olen ihan levoton ja haluan lentää jonnekin kauas. En ole yksin, vaan meitä on monta. Mikä minua ja ystäviäni vaivaa?

– Terveisin Metsähanhi Hollannista

Hyvä hanhi. Kyseistä ilmiötä on runsaasti liikkeellä tähän vuodenaikaan. Kenties haaveilet matkasta pohjoiseen! Kyseessä on muuttovietti: teidän muuttolintujen luonteeseen kuuluu lähteä talveksi etelään ja kesäksi palata jälleen tänne pohjoiseen. Ilmiöllä on hieno nimi: arktika! Ota kaverisi mukaan ja lähde ylväästi matkaan. Me odotamme täällä!”

Minna Ertimo, Sieppo 2/05

_______________

”TV1:n A-talk-ohjelmassa keskusteltiin pari viikkoa sitten SDP:n puheenjohtajakilvasta. Toimittaja tenttasi Heinäluoman kannattajalta, kansanedustaja Minna Lintoselta ehdokkaan poliittista linjaa. Lintonen vastasi: ’yhteistyökykyinen ja keskusteleva’.

Jep. Miten politiikka muuttuu, jos linja osoittautuukin ’iloiseksi ja spontaaniksi’ tai ’rehelliseksi ja uskolliseksi’?”

Elina Hirvonen, Ylioppilaslehti 7/05

_______________

”Muistatteko viime kesän kohu-uutiset lakkoilevista työntekijöistä Nokian kännykkälatureita valmistavalla tehtaalla Etelä-Kiinan Shenzhenissä? Palkanalennuksista ja tehtaan muutenkin surkeista oloista suivaantuneet tuhannet työläiset yrittivät vaatimustensa pontimeksi ensin tukkia läheisen valtatien, mutta kun poliisi tuli väliin, työntekijät valtasivatkin koko tehdasrakennuksen ja paukuttivat pesuvateja tehtaan ulkomaisten johtajien toimistoissa.

Aivan niin, en minäkään muista, koska noita uutisia ei ikinä tehty.”

Peik Johansson, Kumppani 4/05

_______________

”Kirjakauppaketju lähestyi tarjoamalla kanta-asiakaskorttia. Saatekirjeen mukaan voisin kortin avulla ilmentää identiteettiäni kuva-aiheen saisin valita itse.

Ketjun mukaan maailmassa on kolmenlaisia ihmisiä: yhdet lukevat Antoine de Saint-ExupérynPikku prinssiä, toiset Douglas Adamsin Linnunradan käsikirjaa liftareille ja kolmannet Väinö LinnanTuntematonta sotilasta.”

Jari Nummelin, Vihreä Lanka 15/05

_______________

”Suomi on siitä kummallinen maa, että palvelujen parantamiseksi täällä kutsutaan sitä, kun palvelu lopetetaan. Vai miten muuten voi ymmärtää sen, että kun tuottaja lopettaa palvelun siirtämällä vastuun palvelusta asiakkaalle, puhutaan palvelujen saatavuuden parantamisesta. Huiminta kotimaista itseironiaa osoittavat teleoperaattorit kutsumalla jonotuspuhelimiaan, joihin kukaan ei koskaan vastaa, ilmaisiksi asiakaspalvelunumeroiksi.”

Kalle Isokallio, Tiedosta 1/05

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

_______________

”Hesarin kannattaisi tehostaa tilaushankintakampanjaansa, jotta lisää toimittajia olisi varaa palkata. Kaikille tilauksen tekeville lehti voisi luvata kaupanpäällisiksi suurennuslasin.

Esimerkiksi Hesarin yhdellä palstalla julkaisema STT:n uutinen sosiaalifoorumista jäi monelta näkörajoitteiselta lukijalta huomaamatta.”

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 15/05

_______________

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009