Kenen Camisea?

Amerikan kehityspankki IDB on ollut Camisea-hankkeen tärkeä tukija.

CAMISEA-KAASUHANKKEEN TAKANA oli alun perin kaksi USA:laista yhtiötä, Halliburton ja Hunt Oil, joilla on pitkät ja läheiset suhteet presidentti George W. Bushin ja varapresidentti Dick Cheneyn hallintoon. Esimerkiksi Hunt Oilin johtaja Ray L. Hunt on tukenut Bushin vaalikampanjaa. Lisäksi Hunt istuu Halliburtonin hallituksessa, jota Cheney on aiemmin johtanut. Camisean maakaasun pumppaamisesta, tuotannosta ja kuljetuksesta vastaa kuitenkin monta yhtiötä, esimerkiksi argentiinalainen Pluspetrol, eteläkorealainen SK Corporation, algerialainen Sonatrach, belgialainen Tractebel ja perulainen Graña y Montero.

Amerikan kehityspankki IDB on ollut Camisea-hankkeen tärkeä tukija. IDB on Latinalaisen Amerikan ja Karibian pääasiallinen monenkeskisen rahoituksen tarjoaja. Kehityspankin maine ryvettyi hankkeessa pahasti, ja kohu sai pankin uudistamaan vuodelta 1979 peräisin olevan ympäristöpolitiikkansa.

”Päivitetyn ohjelman hyötyä on vaikea arvioida, sillä luonnoksesta puuttuvat täsmälliset määritelmät, kansainvälisesti hyväksytyt periaatteet ja sopimukset”, kansalaisjärjestöt arvostelivat ohjelmaa, kun IDB maaliskuussa järjesti siitä kuulemistilaisuuden Limassa.

Voima

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 9.9.2009

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.