Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muut lehdet

”Tähyilkäämme vielä aikaa sukupolven kuluttua, vuosia 2030–2040. Mahtavatko nykyisten ’vihreiden’ jälkeläiset silloin ylistää vanhempiensa töitä? Arvioivatko he, että nykyiset ’vihreiden’ kellokkaat ja heidän kannattajansa panivat itsensä likoon jotta maailma pelastuisi, vähät välittivät omasta poliittisesta urastaan, suosiostaan tiedotusvälineissä, näennäisistä voitoista vaaleissa tai hallituspaikoista, että he tinkimättä ajoivat asioita, jotka tiesivät tärkeiksi, piittaamatta vastoinkäymisistä, pilkasta ja tappioista? Vai leuhkivatko jälkeläiset, että ’minun isoäitini oli presidenttiehdokas’? Ylpeilevätkö he sillä, että ’setäni oli kansanedustaja’?”

Eero Paloheimo, Elonkehä 3/05

”Itse kirjoitin seiskalla päiväkirjaani ihastukseni jokaisen liikkeen. Havainnollistavissa kuvissa olin itse ympyrä, ihastukseni tietenkin sydän, ja hänen kaverinsa piirsin kolmioksi. Oli mahtava tunne, kun välimatkaa oli kirjan sivuilla ainoastaan 9,5 millimetriä! Ihastukseni (oikeastaan ihastuin tähän poikaan vasta kun sain kuulla, että hän olisi ehkä ihastunut minuun) kaveri tuli kysymään minua kimppaan ihastukseni puolesta. Oltiin sitten kimpassa:pari kertaa sanoimme toisillemme moi ja pyysin häntä Titanicin ensi-iltaan, mutta hän ei tullut. Erosimme dramaattisesti paperilappujen välityksellä. Homma ei vain toiminut. Kumma juttu.”

Anna-Riitta Simonen, Naistutkimus-kvinnoforskning 1/05

”Meidän keikalla vanhoja äijiä vietiin pitkin kattoa ja nuorilla taas lattioita luututtiin, selkeesti kova meno ja… hmmh, no eka keikka puoleen vuoteen. Yöllä tätä kaikkea piti selventää kertomalla selvää faktaa suomalaisesta painikulttuurista.”

Vanhempi Konstaapeli/Kyklooppien Sukupuutto, Toinen vaihtoehto 183 (2/05)

”Alusvaatteilla voidaan myös ohjailla, hallita ja tuhota ihmissuhteita. Äidit ovat kautta aikojen rajoittaneet tyttäriensä makuuhuoneaktiviteetteja ostelemalla heille mitä hirveimpiä yöpaita- ja alusasuviritelmiä. Tyttäret! Nouskaamme barrikadeille polttamaan äitiemme meille ostamat alkkarit! Katkaiskaamme tämä sorron ja alistamisen synkeä, ikiaikainen kierre!”

Tiina Koponen, Stimulus 3/05

”Vaikka Sibelius-Akatemia on suhteellisen pieni, ’yksialainen’ yliopisto, sen sisältä löytyy huima määrä erilaisia saunojia, jotka ovat ryhmittyneet valitettavan tiukkarajaisiksi löylyporukoiksi. Nämä löylyporukat kasaantuvat omiin nurkkiinsa, haluavat kukin oman kiulunsa, saavinsa tai saunaämpärinsä, kipponsa ja kauhansa ja mieluummin kiukaansakin, vihtovat, vastovat ja lopulta huutavat, että ’kuka perkele tän saunan on oikein lämmittäny?’”

Ville Komppa, Sibis 1/05

”Kehitysmaissa otetuissa valokuvissa ihmiset nähdään harvoin yksilöinä. Kuvateksteissä ’irakilaispoika istuu raunioituneen talon juurella’ tai ’palestiinalaismies osoittaa tuhoutunutta pihamaataan’.

Kotimaan uutisissa Maila Kiviset ja Perttu Järviset ulkoiluttavat koiriaan Rauman historiallisessa keskustassa tai asioivat ensimmäisinä uudessa K-supermarketissa.”

Kati Pietarinen, Pakolainen 1/05

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009