Muut

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut

Muut

”Vuonna 1945 tapahtuu paljon: Toinen maailmansota päättyy, ranskalaiset naiset saavat äänioikeuden, Yhdistyneet Kansakunnat perustetaan ja tuleva iskelmätähti Katri-Helena syntyy.”

Elina Kujala, Uusi Nainen 1/05

”Mitä sanottavaa voi olla kilpa-autoilijalla, joka on ajanut elämänsä niin kovaa, että radan varret ovat suhisseet yhtenä viivana silmissä? Entä yritysjohtajalla, joka elää omassa liikelounaiden, saneerauksien ja osakeindeksien maailmassaan? Silti juuri heistä joudumme lukemaan.”

Eetu Myllymäki, Nuorten Luonto 1/05

”Ruotsissa pari päiväkotia videoi toimintaansa ja löysi toimintamalleja, joita kukaan ei tiennyt olevan olemassa. Yhdellä videolla tyttö istuu ruokapöydässä ja sanoo: ’Öh, anna maitoo.’ Hoitaja kysyy, eikö lapsi osaa pyytää kauniisti. Hetkeä myöhemmin poika sanoo; ’Öh, maitoo.’ Nyt reaktio on toinen. Hoitaja kysyy pöydässä olevalta tytöltä, eikö tämä huomaa, että poika haluaa maitoa.”

Elina Venesmäki, Tulva 1/05

”Puolustusministeri Seppo Kääriäiselle (kesk) maakuntajoukkojen toiminta on luonnollista kuin tupaillan järjestäminen.”

Sirpa Puhakka, Ydin 1/05

”Kuka enää jaksaisi seurata ahavoituneita ruotsalaisia atollilla tai ihmetellä, minne Miriam on vehkeensä piilottanut? Ei. Jos jokin ohjelma apinoi todellisuutta, se on Diili.

Työnantajajärjestö EK:n märissä päiväunissa Suomi on täynnä Diilin kilpailijoita, joille työttömyys on vain iloinen haaste ja irtisanomiset ’vapautumista löytää itsensä’.”

Aki Asola, Turun Ylioppilaslehti 3/05

”Muistan, että minulla oli kädessäni Heideggerin Sein und Zeit. Tiesin, että siinä olisi vastaukset kaikkiin olemassaolon kysymyksiin, mutta kun se perhana oli saksaksi, enkä osannut sitä sanaakaan.”

Petri Liukkonen, Kirjasto 1/05

”Mitä me arvostelijat voimme tehdä asiantilan parantamiseksi? Tiukkaa kritiikkiä vai sovittelevia parannusehdotuksia kuin tanssiinkutsuja Titanicin kannelle?”

Siskotuulikki Toijonen, Kritiikin Uutiset 4/04

”Radiosta tulee ensin päivän mietelauseet, sitten viikon luontoäänen linnunviserrys ja lopuksi Turun tuomiokirkon kellot lyövät kahdentoista lyönnit. Mietelauseet ovat kirkkaita runoja, aforismeja ja mm. proosakatkelmia. Maailma pysähtyy. Näin on ihminen ajatellut, emme ole pelkkää kvartaalitaloutta, hydrauliikkaa, hiphoppia ja politiikkaa.

Paljon olen elämässäni kirjoittanut eri tarkoituksiin; jos saan joskus tunnustusta, menen mieluummin päivän mietelauseeksi kuin pokkaamaan Finlandia-palkinnon.”

Nimimerkki kuuhullu@moonshinehollow.com, Mielenterveys 1/05

”Koululaitos on suhtautunut myös tunteisiin torjuvasti. Niitä on pidetty tietopainotteisessa koulussa ’häiriötekijöinä’, jotka vaikeuttavat tehokasta työskentelyä.”

mainos

Kimmo Lehtonen, Sibis 1/05

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009