Pilkkakirveen terroristijahti

Lukuaika: < 1 minuutti

Pilkkakirveen terroristijahti

Jos olet EVA-tohtorien lailla huolissasi Suomen suhteista Yhdysvaltoihin ja Venäjään, Willemin uusi pilapiirroskokoelma kannattaa kiertää kaukaa.

JOS OLET EVA-tohtoriemme lailla huolissasi Suomen suhteista Yhdysvaltoihin ja Venäjään sekä pidät Itse Valtiaita häijyn huumorin huippuna, Willemin uusi pilapiirroskokoelma kannattaa kiertää kaukaa.

Willem aloitti Hollannin 1960-lukulaisten kulttuuriradikaalien moneen suuntaan sohivana pilkkakirveenä. Piirros, jossa Hollannin kuningatar päivysti punaisten lyhtyjen kadulla, oli liikaa. Willem emigroitui Ranskaan.

Seis! Täällä ei naureta! vyöryttää tantereelle terrorisminvastaisen sodan keskeiset konnat, George W. Bushin, Ariel Sharonin ja Vladimir Putinin. Kaartin ulkojäsen, Tony Blair -puudeli heiluttaa innokkaasti häntäänsä ja Ison-Britannian lippua. Vastineeksi hän saa pienen siivun Irakin jälleenrakennuskakusta.

Myös Kaukasuksen kansanmurha on kuvissa esillä. Venäläissotilas repii vastasyntynyttä ”tšetšeeniterroristia” äitinsä sylistä.

Willem ei tarjoile syvällistä yhteiskunta-analyysia. Kuvien voima on niiden salonkikelvottomuudessa ja öljynmustassa huumorissa.

Willem: Seis! Täällä ei naureta! 86 s. Sammakko 2004.

Jani Saxell

  • 9.9.2009