Lukuaika: 2 minuuttia

MUUT LEHDET

MUUT LEHDET

”Kirjallisuudella menee kovaa. Asiat ovat monella tapaa hyvin. On kirjastoja, kirjamessuja, apurahoja, nettisivustoja ynnä muuta maan mainiota. Mutta meneekö kirjallisuudella oikeasti hyvin? Helsingin kirjamessuilla kirjailijoina esiintyi esimerkiksi poliitikkoina, muusikkoina tai näyttelijöinä paremmin tunnettuja henkilöitä. Myöskään turhista julkkiksista ei tuntunut kirjailijakunnassa olevan pulaa. Ihmisiä, jotka ovat koko elämänsä uhranneet ja omistaneet kirjallisuudelle, tapasi lähinnä yläkerran baarissa. Ennen kirjailija teki kirjoja, nyt julkisuus tekee kirjailijan. ”

Aleksi Ahtola, Kulttuurivihkot 6/04

”Unelmointiin ei meillä homoilla ole varaa. Heterot perustelevat avioliittojaan myös tunnesyillä, mutta meidän homojen täytyy mennä naimisiin ennen kaikkea järkisyistä. Ilman virallistamista olemme vain ne naapurissa asuvat kaverukset.”

Mikko Silvennoinen, Z-lehti 1/05

”Oletteko muuten samaa mieltä, että musiikkivideoiden tekeminen ei oikein toimi bluesissa eikä gospelissa? Lähes aina ne näyttävät jotenkin teeskentelyltä. Tylsällä käsikirjoituksella ja parin dollarin budjetilla jälki on huonoa. Toisaalta eihän nykyään kovin paljon bluesvideoita tehdäkään, tehdäänkö ollenkaan?”

Markku Pyykkönen, Blues News numero 210 (6/04)

”Eteemme työntyy kiihtyvään tahtiin pornografisia kuvia, joita kutsutaan mainoksiksi, emmekä osaa enää hätkähtää. Ruumiinosia, jotka on käsitelty näyttämään kiiltäviltä, kosteilta ja kiinteiltä. Emme muista maailmaa, jossa ei bussia odottaessa tarvitse seisoa kaksimetristen rintojen edessä. ”

Heli Kääriäinen, Uusi Nainen 7/04

”Itse en kutsuisi suhtautumistapaani kyyniseksi vaan kriittiseksi. Ensin kokeilen mitä siitä seuraa, että hylkään ensimmäiseksi mieleen tulevan johtopäätöksen ja tarkastelen ongelmaa eri suunnista. Intellektuaalisen vatkaamisen jälkeen saatan silti joutua palaamaan takaisin ruutuun numero yksi. Tai, kuten minulle nykyään käy yhä useammin, teen omaperäiseltä vaikuttavan johtopäätöksen kunnes muistan (tai en muista), että olen joskus aikaisemmin päätynyt samaan tulokseen.”

Arne Nevanlinna, niin & näin 4/04

”Mikäli huomaa tulleensa niin vanhaksi, että alkaa ikävöidä lapsuuttaan, kannattaa suunnistaa maanmainioon koulukaverit.com-palveluun. Ja mikä parasta, jos ei muista etsimänsä koulutoverin koko nimeä, voi ystäviä hakea myös lempinimellä. Ei siis lienekään mikään yllätys, että palvelu löytää tuttavallisilla lempinimillä ’Homo’, ’Hintti’ ja ’Gay ’ kymmeniä oppilastovereita vuosien takaa. Kummallisen epätasa-arvoista tosin on, ettei lempinimeä ’Lesbo’ tunnista kukaan…”

Nimimerkki Alumni, Turun Ylioppilaslehti 1/05

”Bush vannoi virkavalansa käsi kirjalla. Se oli jo toinen kerta neljän vuoden aikana, kun hän oli tekemisissä kirjojen kanssa.”

Nimimerkki Eero, Tiedonantaja 3/05

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009