Kirjoittanut Jari Hanska

Hoosiapua!

Lukuaika: < 1 minuutti

Hoosiapua!

Hoosianna-videolle on ikuistettu vallan kasvot.

Jouluradion Kerkko Koskinen kollektiivilta tilaama Hoosianna-kappale ilmestyi joulukuun alussa. Samalla julkaistiin Susanna Kuparisen ohjaama ja Voima-lehden kanssa yhteistyössä tehty musiikkivideo.

Innoitus musiikkivideon sisältöön löytyi hoosianna-sanan etymologiasta. Sana on alunperin tarkoittanut kuninkaalle tai jumalalle kohdistettua avunhuutoa. Nykyisin hoosianna merkitsee ylistyshuutoa.

Kuvissa vilahtaa Suomen taloudellista ja poliittista johtoa, kuten Jorma Ollila, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen ja Juhana Vartiainen sekä Kerkko Koskinen kollektiivin jäsenet esittämässä kappaletta.

Kuvauspaikat valikoituivat muutaman viikon ajalle osuneista tiedotustilaisuuksista: Helsingin kaupungin talousarvion julkistamistilaisuus, Helsingin kirjamessut, Ollilan ja Sixten Korkmanin kirjanjulkistamistilaisuudet, seminaari vastikkeellisesta sosiaaliturvasta ja Pekka Himasen tutkimuksen julkistamistilaisuus.

Yhdistävä tekijä on profeetan etsiminen. Jutta Urpilainen (sd) totesi elokuussa 2013, että Suomen rakenneuudistus tullaan tekemään niin, että kaikkia sattuu. Mistä löytää Suomelle kuningas, jolle osoittaa avunhuuto?

Jari Hanska