Homohöpsöilyä

Arvostelussa Pedro Almodóvarin elokuva Matkarakastajat.

Almodóvarin uusi elokuva on kepeä komedia. Ehkä se on parasta, mitä talouskurimuksessa rypevälle Espanjalle voi nyt tapahtua. Tarina rakentuu lentokonehenkilökunnan ja sen matkustajien elämien ympärille. Kone matkustajineen ei pääse aiottuun suuntaan kohti Meksikoa vaan jää pörräämään Espanjan yläpuolelle. Klassikkokomedia Hei, me lennetään (USA 1980) häivähtää mieleen.

Hahmoina Matkarakastajissa ovat hysteerinen homostuerttitrio, selvännäkijä-neitsyt, dominatähti ja maanpakoon yrittävä, ketku pankinjohtaja. Yhteiskunnalliset huomiot ovat pieniä: loppumattomalle elämän yksityiskohtien twitteröinnille naureskelua ja tyhjillään ammottavia lentokenttiä, joita ei voi käyttää.

Vitsit kiertyvät loputtomasti seksin ympärille eikä tätä elokuvaa leimaa Almodóvarin joidenkin elokuvien vakavuus ja tietty kipeys. Toki tässäkin elokuvassa raiskataan tajuton ja heilutaan muutenkin sovinnaisuuden rajoilla. Tällä kertaa siis ihan silleen humoristisesti.

Pedro Almodóvar: Matkarakastajat. Ensi-ilta 19.7. Kolme tähteä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.