Homo poliisi

Arvostelussa Clint Eastwoodin elokuva J. Edgar.

USA:n poliisijohdossa yhteensä liki 50 vuotta vaikuttanut J. Egdar Hoover aloitti uransa jahtaamalla virkaintoisesti kommunisteja. Hoover taisteli liittovaltion poliisille merkittävät valtaoikeudet ja määrärahat, kehitti epäiltyjen arkistoinnin systemaattiseksi ja satsasi rikosten tekniseen tutkimukseen.

Hän väärensi turhamaisesti mediakuvaansa, pisti agenttinsa vakoilemaan päättäjiä ja sotkeentui vainoharhoineen poliittiseen päätöksentekoon. Hoover oli myös kaapissa elänyt homoseksuaali, jolla oli peitelty varjoelämä. Mafia kiristi häntä ja hän asemassaan poliitikkoja ja mediaa.

Republikaanina tunnettu Eastwood kertoo Hooverin tarinan vain hiukan pehmitellen. Todellisuus olisi antanut aineksia enempäänkin, mutta Hollywood-alustan käyttämisestä Hooverin poliittisen perinnön avaamiseen voi mainiosti myöntää lisätähden.

Clint Eastwood: J. Edgar. Ensi-ilta 6.1. Neljä tähteä.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.