Kirjoittanut Hannele Huhtala

Hippiporvarijuopporokkari

Lukuaika: < 1 minuutti

Hippiporvarijuopporokkari

Arvostelussa Jouni Hynysen kirja Kesämies.

Närästää ja oksettaa. Keikat louhitaan menemään ja äijien kesken puhutaan viinasta, Viagrasta ja vituista. Siinä tiivistetysti Jouni Hynysen, Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristin uuden kirjan teemat. Kirjaan on koottu kesäfestariraportteja, laulujuomaohjeita, runoja ja naisiin liittyviä yleisiä pakinamaisia tekstejä. Tekstit on julkaistu aiemmin.

Hynysen tekstistä puuttuu flow. Tyypit vilahtavat tekstiin ilman esittelyjä. On kummastuttavaa lukea Hynysen raportoivan itsestään kolmannessa persoonassa. Kolmen kesän festari- ja klubikeikkojen kuvaukset alkavat toistossaan puuduttaa lukijaakin.

Hynynen koettaa ärsyttää. Hän kuvaa tilanteita, joissa häntä ja bändiä paheksutaan. Mutta pitäisikö kirjasta pahastua? No jaa. Välillä Hynynen pitää itseään liian hippinä, joka paheksuu asuntolainaa ja koko perheen mökkireissuja.

Välillä Hynynen kertoo Hummer-autostaan ja autuaasta käynnistä kauppakeskuksessa. Ota siitä nyt sitten selvä. Sitä Hynynen ei ainakaan ole. Känninen uho on niin nähty, että enemmän kipeää muusikkoa käy sääliksi.

Jouni Hynynen: Kesämies. Like 2010. 239 s. Yksi tähti.

Hannele Huhtala