Kirjoittanut kati pietarinen

Harmaa lumisade

Lukuaika: < 1 minuutti

Harmaa lumisade

Arvostelussa Virpi Suutarin Hilton!

Hilton! on neljän nuoren ja yhden vähemmän nuoren tarina Itä-Helsingistä. Virpi Suutarin ohjaaman dokumenttielokuvan päähenkilöitä yhdistää Nuorisosäätiön ylläpitämä vuokratalo. Kaikki ovat tietyllä tasolla yhteiskunnan ulkopuolella.

Räntäisen metroradan tuijottelua, sohvalla makoilua ja päiväkaljoja olisi mielellään näkemättä: tilassa on freelancetöitä tehneelle jotain pelottavan tuttua. Näin voi käydä, jos ei jaksa päivästä toiseen yrittää pärjätä normaalielämässä, takaiskuista huolimatta.

Kamera pääsee mukaan intiimeihin tilanteisiin, luottamus kuvaajaan on vaikuttavaa. Ulkomaailman ääniä ylitehostetaan, mikä korostaa eroa maailman ja henkilöiden elämän välillä. Vahvasti sävytetyt sekoiluotokset muun materiaalin välissä tuntuvat turhilta.

Dokumentin henkilöt kertovat lapsuudenmuistoja, jotka saavat hiljaiseksi. Parin kohdalla yhteiskunta on pettänyt. Katsoja jää miettimään, onko ulkopuolisen tai yhteiskunnan mahdollista tukea näitä ihmisiä vielä aikuisena jotenkin niin, että elämä alkaisi taas tuntua joltain.

Virpi Suutari: Hilton! Elokuvateattereissa nyt. Neljä tähteä.

Kati Pietarinen