Gospelmiehen taustahuurut

Arvostelussa Lasse Keson elokuva Tolonen.

Rokkari puukotti naisystäväänsä, jätti huumeet, henkistyi linnatuomion aikana ja ryhtyi lopulta gospelmuusikoksi. Lasse Keso kuvaa tutulta kuulostavan tarinan rankasta muusikon elämästä. Kohde tällä kertaa on legendaarinen rock-kitaristi Jukka Tolonen.

Keso käy vain kevyesti läpi Tolosen musiikillista uraa ja menestystä 1970-luvulla suosioon nousseessa Tasavallan presidentissä ja keskittyykin katumukseen ja menneestä irti päästämiseen. Perheenjäsenten haastattelut ja arkistokuva kuihtuneesta Tolosesta alleviivaavat päihteiden vaikutusta ja elämän murheellisuutta, puolivillaiset pätkät uskonyhteisöstä ja seesteisestä gospelmuusikosta taas karrikoivat pelastumisen.

Elokuva jää pintapuoliseksi. Olen pahoillani Jukan puolesta. Hänen vaiheensa ja muusikkoutensa olisivat ansainneet teoksen, joka olisi tehnyt niille kunniaa.

Lasse Keso:
Tolonen.
Ensi-ilta 2.5. Kaksi tähteä.

Tuukka Tuomasjukka

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 5.5.2014

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.