Lukuaika: < 1 minuutti

Esitys Helsingille

Vaihtoehdottomuus ja unelmien puute vaivaavat suomalaista politiikkaa yleensä ja Guggenheim-keskustelua erityisesti. Teemme siksi seuraavan esityksen: Helsinki perustaa Gou-Gou-palatsin.

Vaihtoehdottomuus ja unelmien puute vaivaavat suomalaista politiikkaa yleensä ja Guggenheim-keskustelua erityisesti. Teemme siksi seuraavan esityksen: Helsinki perustaa Gou-Gou-palatsin.

Palatsissa on hyvä gou. Se lyö maailman ällikällä.

Palatsi rakennetaan Katajannokalle valtakunnan kalleimmalle paikalle. Ikkunoista voi ihailla laivojen tuloa ja menoa ja Suurkirkon ihanuutta.

Palatsi edustaa mullistavaa, uuden vuosituhannen hyper-queer kaupunginsuunnittelua puhtaimmillaan. Tällaista Bilbao ja Shanghai matkivat 14 vuoden kuluttua – jos niillä on varaa lisenssimaksuun.

Gou-Gou-säätiön kotipaikka on Romanian Hateg. Helsingin kaupungilla on edustaja Helsingin Gou-Gou-palatsin toiminnasta vastaavassa johtokunnassa.

Gou-Gou-säätiö saa vuosina 2018–2032 Helsingin kaupungilta 5 miljoonaa euroa vuodessa lisenssi- ja palvelumaksuina. Helsinki maksaa palatsin tontin sekä sen suunnittelu-, rakennus- ja ylläpitokulut. Jos valtio, yhtiö tai kansalainen haluaa, se voi osallistua palatsin kuluihin.

Gou-Gou-säätiön slogan on ”O them si savorengo”.

Helsingin Gou-Gou-palatsi saa nimekseen ”Helsinki kuuluu kaikille”.

Helsingissä Gou-Gou-säätiö toteuttaa missiotaan avaamalla palatsinsa keväällä 2018 kaikille halukkaille tilapäiseksi tai pysyväksi asuinsijaksi. Gou-Gou-säätiö tuo kolme kertaa vuodessa kontillisen valitsemiaan objekteja Hategista Katajannokan palatsiin.

Palatsissa on sähkö ja juokseva vesi. Vuonna 2020 sinne valmistuu muutama suihkuhuone. Pihalla voi tehdä tulen ja pystyttää telttasaunan. Asiakasmaksu on 100 euroa kuukaudessa. Lapsille, ikäihmisille, työttömille, asunnottomille, pakolaisille ja paperittomille on ilmainen pääsy.

Palatsi on päihteistä ja kaupallisista mainoksista vapautettu alue.

Hankkeesta päätetään Helsingin kaupunginvaltuustossa 15.2.2012 perusteellisen harkinnan ja Gou-Gou-säätiön valitsemien asiantuntijoiden puolueettoman selvityksen perusteella.

Helsingissä 20.1.2012

Vladan Jeremic, taiteilija, Beograd

Thomas Wallgren, kaupunginvaltuutettu (sd.), Helsinki

Vladan Jeremic & Thomas Wallgren

Kommentoi Facebookissa
  • 2.2.2012