Kirjoittanut Jari Tamminen

Erroristit

Lukuaika: < 1 minuutti

Erroristit

Kaikki ylilyönnit ovat hyväksyttyjä terrorismin vastaisessa sodassa.

Kaikki ylilyönnit ovat hyväksyttyjä terrorismin vastaisessa sodassa. Lontoossa näkyvästi esillä oleva mainoskampanja kannustaa ihmisiä ”tonkimaan naapurien roskiksia” kemikaalilöydösten toivossa ja ilmoittavan poliisille, mikäli näkevät jonkun ”katselevan valvontakameroita”.

Stasin perintöä kunnioittaen kansalaisia kannustetaan vasikoimaan toisistaan. Sen lisäksi, että kampanja syö yhteiskunnan me-henkeä ja lisää onnistuessaan kyräilyä, se voi ylikuormittaa poliisia asiattomilla ilmiannoilla. Jos poliisille alkaa tulvia loputtomasti vinkkejä kameroita katsovista ihmisistä ja lääkepurkeista roskiksissa, niin virkavallalla tuskin on aikaa niitä kaikkia tutkia. Aiheellisetkin vihjeet voivat hukkua tuohon roskatsunamiin.

Jos maailmassa on oikea tapa reagoida noin idioottimaiseen ja paranoidiin kampanjaan, niin se on tietenkin naurunalaiseksi tekeminen. Netissä kerättiin välittömästi mainoksista tehtyjä parodioita, jotka hyökkäävät suoraan kampanjan ytimeen, vainoharhaiseen naapurien vahtaamiseen.

Huumorin keinoin meille muistutetaan, että ehkäpä kaikki eivät halua asua yhteiskunnassa, jossa kytätään toisiaan vainoharhan riivaamina ja foliohatut päässä. DDR-kokeilu ei ole rohkaiseva esimerkki.

Netistä löytyy myös sovellus, jonka avulla voi taiteilla mainoksesta ihan oman version.

Alkuperäiset julisteet: boingboing.net/2009/03/24/london-cops-reach-ne.html.

Parodiat: <a href=”http://boingboing.net/2009/03/26/remixes-of-the-paran.html” >http://boingboing.net/2009/03/26/remixes-of-the-paran.html.

Tee oma juliste: jamesholden.net/billboard.

Jari Tamminen