Eroa, Sirkka-Liisa Anttila

Lukuaika: < 1 minuutti

Eroa, Sirkka-Liisa Anttila

Nyt on kulunut kaksi vuotta siitä, kun Oikeutta eläimille -järjestö julkaisi videokuvaa broileri- ja sikatiloilta.

Nyt on kulunut kaksi vuotta siitä, kun Oikeutta eläimille -järjestö julkaisi videokuvaa broileri- ja sikatiloilta. Kansanedustaja Pauliina Viitamies (sd.) teki joulukuussa 2007 maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.) kirjallisen kysymyksen, mihin toimenpiteisiin hallitus ryhtyy, että ”tuotantoeläinten olosuhteiden tarkastuskäynnit tehdään jäävittömästi ja yleiseurooppalaisten säädösten mukaisesti”.

Anttila vakuutti vastauksessaan 28. joulukuuta, että valvonta EU-säädösten myötä on laajentumassa, ja lisää rahaakin tarkastuksille olisi luvassa. Eviran tarkastuksia luvattiin tehostaa jo heti seuraavana vuonna.

Anttila vakuuttaa yhä, että uusi marraskuussa voimaan astunut eläinsuojelulaki takaisi eläimille paremmat olot. Anttilan sana ei vaikuta luotettavalta, kun katsoo OE:n uusia videoita sikatiloilta.

Kahdessa vuodessa saatiin kyllä valvontaa lisää: maatalousministeri Anttila asennutti valvontajärjestelmän omalle tilalleen, etteivät aktivistit pääsisi sinne kuvaamaan.

Anttila sanoi elokuussa Loimaalla ruokastrategiaseminaarissa, että ”Suomen pitkän ajan tavoitteena on ollut ja on edelleen monipuolisen maataloustuotannon säilyttäminen ja eurooppalaisen, eettisen maataloustuotannon mallin edistäminen kaikilla yhteisön alueilla.”

Oikeutta eläimille -järjestön kuvat sikatiloilta eivät näytä eettisiltä. Näky oli sama kuin Ruotsissa muutama kuukausi julkaistuissa videoissa ja kuvissa. Se on totuus eläintuotannosta.

www.adressit.com/eroaanttila

Lue myös Paluu sikatiloille -juttu Voiman verkkolehdestä Fifistä.

  • 17.12.2009