Erään rakkauden anatomia

Arvostelussa Abdellatif Kechichen elokuva Adelen elämä (osat 1 &2).

Cannesissa riemusaatossa palkittu Abdellatif Kechichen ohjaustyö rullaa tyylikkäästi arkisista alkukuvista alkaen. Niin kuin hyvistä elokuvista aina, jokaisesta kuvasta näkyy, miten työ kameran edessä, takana ja viimeistään leikkauspöydässä nappaavat tyylikkäästi yhteen.

Elokuva kertoo nuoren naisen seksuaalisesta itsensä etsimisestä ja erityisesti kahden naisen välisen suhteen syntymisestä ja traumaattisesta kariutumisesta. Silti tärkeämpää kuin tapahtumien kulku on vahvojen tunnetilojen ja kasvuprosessin herkkä ja tarkkanäköinen purkaminen.

Fyysisyyden naturalistisen intiimi kuvaus on perusteltua monitasoisen suhteen myötäelettävyyden kannalta. Mieskriitikon arvio siitä, miten uskottavasti miesohjaaja onnistuu välittämään kahden naisen välisen rakkaussuhteen intohimon, voi tietenkin olla lähtökohtaisesti tuplarajoittunut.

Selvää kuitenkin on, että Adèle Exarchopoulos ja Léa Seydoux täyttävät vaativat roolinsa vahvasti.

Abdellatif Kechiche: Adelen elämä: osat 1 & 2. Elokuvateattereissa nyt. 5 tähteä.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.