Kirjoittanut jukka vuorio

Enemmän kuin jalkapalloa

Lukuaika: < 1 minuutti

Enemmän kuin jalkapalloa

Jalkapallomaailma valmistautuu täyttä päätä kesällä Etelä-Afrikassa pelattaviin MM-kisoihin, mutta monet alakulttuuri-ihmiset kautta koko Euroopan juhlivat jo toukokuun alussa.

Jalkapallomaailma valmistautuu täyttä päätä kesällä Etelä-Afrikassa pelattaviin MM-kisoihin, mutta monet alakulttuuri-ihmiset kautta koko Euroopan juhlivat jo toukokuun alussa. Syynä oli Hampurista tuleva St. Pauli -niminen joukkue, jonka nousu Saksan korkeimmalle sarjatasolle varmistui kauden viimeisellä ottelukierroksella.

St. Pauli erottuu edukseen ammattilaisurheilun usein konservatiivisessa maailmassa. Vuonna 2006 joukkue isännöi kansainvälistä turnausta, jossa voimiaan mittelivät tunnustamattomien valtioiden joukkueet, kuten Tiibet, Gibraltar ja Grönlanti.

Joukkueen kannattajat ovat voimakkaasti osallistuneet St. Paulin anarko-vasemmistolaisen brändin luomiseen 1980-luvulta saakka, ja joukkueen johto on yhdessä fanien kanssa linjannut arvojen olevan antirasistisia ja -seksistisiä. Seuran fanit käyttävät tunnuksenaan anarkistien ja punkkareitten kansainvälistä, merirosvolippunakin tunnettua logoa. Erään tutkimuksen mukaan seuralla on pelkästään Saksassa jopa 11 miljoonaa kannattajaa.

Jukka Vuorio