Elämä jatkuu

Lukuaika: < 1 minuutti

Elämä jatkuu

Arvostelussa Philippe Loiret’n Mitä ikinä haluat.

Mitä ikinä haluat on tarina määrätietoisesta Clairesta, jolla on hieno ura, rakastava mies ja kaksi ihanaa lasta. Lääkärissä hän saa tietää kasvaimesta, josta ei voi parantua.

Claire salaa sairautensa läheisiltään ja omistaa elämänsä viimeiset kuukaudet auttaakseen ystäväänsä taistelussa epäoikeudenmukaisia vippifirmoja vastaan. Marie Gillainin onnistuneesti esittämän päähenkilön puhdas hyvyys ihmetyttää katsojaa, joka elää mukana Clairen todellisuudessa, mutta joutuu samalla seuraamaan, miten läheiset ovat autuaan tietämättömiä sairaudesta.

Elokuvassa on mieletön olemassaolon tuntu. Se saa ajattelemaan, kuka mihinkin käyttää aikaansa, tälläkin hetkellä. Koskaan ei voi tietää, mikä päivä on viimeinen ja mitä sen jälkeen tapahtuu. Myös miehen ja naisen ystävyys kuvataan elokuvassa ilahduttavalla tavalla.

Elokuvan koskettavuus nousee siitä, että tapahtumat on sijoitettu katsojalle läheiseen, arkiseen ympäristöön. Lioret on onnistunut luomaan yhteiskunnallisen elokuvan, johon kenen tahansa on helppo samaistua.

Vilma Vantola

  • 2.5.2013