Eläin sodassa

Arvostelussa Steven Spielbergin elokuva Warhorse.

Warhorse kertoo hevosesta, jonka juoppo isäntä ostaa liian kalliilla, koska näkee eläimessä jotain ainutlaatuista. Mies epäonnistuu kuitenkin totaalisesti sen kesyttämisessä. Isännän poika sen sijaan saa hevosesta todellisen kumppanin.

Sitten alkaa ensimmäinen maailmansota ja hevonen päätyy monen välikäden kautta henkihieverissä ranskalaisten ja saksalaisten juoksuhautojen väliin. Viimeisellä sekunnilla eläin onnellisesti löytää omistajansa luokse. Kyynel.

Tarina on lälly ja täysin ennalta-arvattava – henkilöhahmojen pinnallisuudesta puhumattakaan. Toisaalta se on ymmärrettävää, kun pääosassahan on eläin.

Hevosen kamppailu sotatantereella pommien, tankkien ja piikkilangan ympärillä on kuitenkin järkyttävän tehokas kohtaus. Elokuvaa ei voi suositella herkille heppatytöille.

Steven Spielberg: Warhorse. Ensi-ilta 24.2. Kaksi tähteä.

Mirkka Hietanen

Kommentoi Facebookissa

mirkka hietanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.