Elä ikuisesti

Lukuaika: 3 minuuttia

Elä ikuisesti

Voima testaa ikuisen elämän.

Olen taideopiskelija hyvissä ruumiinvoimissa. Elämä on ihanaa ja haluan löytää parhaat keinot pitkän iän saavuttamiseksi. Todistetusti elämää pidentävät kalorien rajoittaminen ja viinirypäleen kuoresta löytyvä resveratroli. Mutta minulle ne eivät riitä. Minä etsin kovan luokan eliksiiriä.

Eliksiirit ovat aineita, jotka pidentävät elämää ja johtavat kohti kuolemattomuutta. Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Aab-i-Haiwan, Aab-i-Hayat, Ambrosia, Amrita, Amrit Ras, Eliksiiri, Elämän lähde, Graal, Haoma, Kuolemattomuden Eliksiiri, Manna, Nektari, Nuoruuden Lähde, Panacea, Pyhä Vesi, Soma, Soma Ras, Tanssiva Vesi, Viisasten Kivi…

Ihmisen valitettavan lyhyt elinikä ei riitä kaikkien kokeilemiseen, joten tässä kuusi huippuluokan eliksiiriä.

Siitepöly

Siitepöly sisältää kaikkia elämälle välttämättömiä aineksia, muun muassa vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä, proteiineja ja aminohappoja. Tohtori Nikolai Vasilievich Tsitsin, Neuvostoliiton johtava biologi ja kasvitieteilijä, etsi 1950-luvun lopulla pitkän iän salaisuutta.

Hän kuulemma löysi Kaukasukselta 200 supervanhusta, jotka olivat yli 125 vuotiaita ja edelleen mukana työelämässä.

Kuten saattaa arvata, nämä vanhukset eivät olleet mitään konttorirottia, vaan useimmat ikiliikkujista olivat vuoristoseudulla asuvia köyhiä mehiläishoitajia. He myivät pois suurimman osan arvokkaasta hunajasta ja popsivat itse pörriäisten keräämän siitepölyn. Vuonna Lasse Virenistä tuli kaksinkertainen olympiavoittaja Münchenin olympialaisissa. Tohtori Kurt Dansbachin mukaan hän oli nauttinut harjoitusten ja kilpailujen välillä 4–10 kapselia siitepölyä.

Fred Hale (1890–2004), mehiläistenhoitaja yhdysvalloista oli maailman vanhin mies yli puolen vuoden ajan. Guinnesin ennätysten kirjan mukaan hänestä tuli maailman vanhin ajokortin omistaja 108-vuotiaana.

Hale sanoi pitkän ikänsä olevan rangaistus kaikista synneistään. Hänen sukulaisensa epäilivät kuitenkin pitkän iän syyksi siitepölyä, jota Fred oli syönyt aina lusikallisen aterioiden yhteydesssä.

Siitepölyn käyttäminen kannattaa aloittaa varovasti muutamalla rakeella, koska joillekin siitepöly aiheuttaa allergisia reaktioita. Siitepölyn laatu ja väri vaihtelevat suuresti sijainnista ja kasvilajeista riiippuen.

Brasilian sademetsästä saatavaa, syvänkeltaista siitepölyä myy muun muassa yhdysvaltalainen Stakich, Inc. http://stakich.com

Vehnänorasmehu

Lehtivihreää sisältävä vehnänorasmehu lienee maailman terveellisin juoma. Elävän ravinnon koulukunnan perustaja Ann Wigmore väittää, että nauttimalla orasmehua elävän ravinnon kanssa on mahdollista vapautua kaikista sairauksista.

Entsyymipitoisen klorofyllimehun nauttiminen ei välttämättä ole helppoa, ainakaan noviisille. Orasmehu on aika tujua ainetta ja sitä saa aluksi nieltyä ehkä vain milligrammoittain. Tottumattoman on viisasta edetä varovasti tämän taikajuoman kanssa, ettei se poistu yllättäen yläkautta. Sitkeys kuitenkin palkitaan, sillä orasmehusta tulee pian kevyt ja kiva olo.

Olen huomannut, että mehun avulla unentarpeeni on vähentynyt ja aamu-uninen voi huomata olevansa jo ennen kukonlaulua ylhäällä. Muutamassa viikossa ihoni kunto on parantunut ja se on pehmeämpi ja sileämpi.

Orasmehu tulee nauttia heti oraiden puristuksen jälkeen, koska muuten mehun vitaaliaineet katoavat. Vehnänoraita voi kasvattaa itse kotona rairuohon tapaan ja puristaa mehuksi oras- tai lihamyllyssä. Orasmehua myy Helsingissä muun muassa ravintola Silvoplee.

www.silvoplee.com

Chyawanprash

Chyawanprash on vanha yrttisekoitus, jonka pääraaka-aine on amla (Emblica officinalis), erittäin C-vitamiinipitoinen Intian karviainen. Mustanruskea chyawanprash muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävästi sitkeää suomalaista mämmiä ja maultaan tuote on imelän pippurinen. Tätä tummaa tuotetta suositellaan nautittavaksi 1–2 teelusikallista päivässä, maidon tai kuuman veden kera.

mainos

Intian mämmiä tekee mieli syödä yli suositusten. Säännöllinen yliannos chyawanprashia purkista kaapien aiheutti lieviä vatsanväänteitä ja voin syyttää tästä vain itseäni.

Lisäksi tuote sai aikaan säännöllisiä spontaaneita erektioita, mikä on epäilemättä kuolemattomuuden esiaste. Luomuna Chyawanprashia myy Banyan Botanicals.

http://banyanbotanicals.com

Goji-marja

Goji eli Gou Qi Zi (Lycium barbarum) on Himalajan vuoristoseuduilla kasvava koisokasvi. Goji tuottaa punaisia marjoja, joiden kerrotaan pidentävän elämää. Monissa koisokasveissa on myrkyllisiä alkaloideja, mutta goji-marja on terveyspommi ja super-antioksidantti.

Ihmeellisin esimerkki gojin käytön vaikutuksista on legendaarinen kiinalainen professori Li Ching-Yuen (1678-1933). Tämä Hyvän Onnen Mies, herbalisti ja chi kung -mestari eli 256-vuotiaaksi syömällä päivittäin gojia.

Gojia myydään lähes aina kuivattuna: se näyttää punaiselta rusinalta ja maistuu karpalolta. Kiinassa gojia viljellään suuria määriä ja Ningxian maakunnassa järjestetään laajoja festivaaleja terveysmarjan kunniaksi. Kiinassa gojin viljelyssä voidaan käyttää haitallisia tuholaismyrkkyjä eivätkä Kiinan luomumerkinnät ole toistaiseksi luotettavia. Luomu-gojimarjoja myy Sunfood Nutrition.

http://sunfood.com

Jos haluat kasvattaa itse omat goji-pensaasi, pistokkaita siemeniä ja kasvatusohjeita myy Timpagonos Nursery.

www.timpanogosnursery.com

Lingzhi

Myyttinen muinais-Kiinan keisari, herbalisti Shen Nong tutki yrttien lääkinnällisiä vaikutuksia ja käytti goji-marjoja jo 4800 vuotta sitten.

Mutta kaikista lääkkeistä parhaaksi keisari Nong valitsi lingzhin (Ganoderma lucidum), Kuolemattomuuden Sienen. Hänen mukaansa sillä on ylivertainen kyky pitää yllä loistavaa terveyttä ja pidetää ikää ilman sivuvaikutuksia.

Lingzhi, toiselta nimeltään reishi, kahdelle kauniille spiraalille kiertyvä kääpäsieni, on yksi maailman vanhimpia lääkeaineita, ja nykyisin sitä viljellään laajalti Kiinassa ja Japanissa. Perinteisesti lingzhiä nautitaan teenä mutta myös kapseleina ja tinktuuroina.

http://vermontmushrooms.com

Valkosipuli

Kaikki tietävät, että vampyyrit elävät ikuisesti juomalla nuorten neitsyiden verta. Perinteisesti vampyyrien ja kaiken pahan karkotukseen käytetty valkosipuli pidentää ihmiselämää paljon todennäköisemmin kuin tuore veri. Ne, jotka haluavat tavoitella pitkää ikää helposti ja edullisesti, ostavat lähikaupasta luomuvalkosipulia (Allium sativum).

Päivittäin kannattaa syödä muutama valkosipulin kynsi, raakana ja pilkottuna, jolloin sipulin alliini alkaa allinaasi-entsyymin vaikutuksesta muuttua allisiiniksi.

Allisiini estää bakteerien, hiivojen, sienten, virusten ja kasvainten kasvua. Lisäksi valkosipuli laskee veren kolesteroli-, rasva- ja sokeripitosuutta ja verenpainetta sekä estää vatsan käymistä, lievittää ilmavaivoja ja torjuu suolistoloisia. Valkosipulin tuoksu poistuu kätevästi pureskelemalla hieman kuivattua tai tuoretta persiljaa.

Tulen itse käyttämään edellä mainittuja aineksia säännöllisesti. Eliksiirien käytön testituloksia voi kysellä Voima-lehden toimituksesta joskus vuoden 2150 tietämillä.

mainos

Tristan Trefoil

  • 9.9.2009