Bulkki on bulkkia

Arvostelussa Lauri Törhösen elokuva Huhtikuun tytöt.

Solar Filmsin uudistetulta Vares-tuotemerkkiseltä liukuhihnatehtaalta on tullut Lauri Törhösen ohjaama toinen osa. Hyvät uutiset ensin: ylinäyttelemisen suhteen ihailtavan immuunin Antti Reinin karisma toimii edelleen hyvin. Huonot uutiset heti perään: mikä muu ei sitten toimikaan.

Huhtikuun tyttöjen suurin ongelma on siinä että elokuvan lajityyppiä on ilmeisesti improvisoitu vasta vauhdissa. Kerronta seilaa kaoottisesti film noir -dekkarin, suomalaisen puskafarssin ja irvokasta väkivaltaa tihkuvan ruotsalaisen poliisielokuvan välillä.

Tarinan johdonmukaisuus pätkii, henkilöt ovat asenteellisen stereotyyppisiä ja rikokset motiiveineen epäuskottavia. Lisäksi rakenneltu kuvio prostituution, kiinteistöbisneksen ja korruptoituneen politiikan välillä on vaivaannuttavan lapsellinen. Lauri Törhösen luulisi tuntevan edes kunnallispolitiikan perusrakenteet, onhan hänellä itsellään takanaan pitkä kokemus helsinkiläisenä päättäjänä.

Lauri Törhönen: Huhtikuun tytöt.
Elokuvissa nyt. Yksi tähti.

Tuomas Rantanen

Kommentoi Facebookissa

Tuomas Rantanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.