Bienvenue à la maison!

Kongolaisen kielitieteilijän Gilbert Adi Kadiman perhe saapui vihdoin Suomeen.

Voima on seurannut perheen tapausta jo pitkään. Adi joutui elämään erossa vaimostaan Mymystä ja pariskunnan neljästä lapsesta yli seitsemän vuoden ajan. Perhe ajautui erilleen, kun Kongon demokraattisen tasavallan hallitus vangitsi Adin pian kuopuksen syntymän jälkeen. Hallitus suivaantui kantaaottavasta esipuheesta, jonka Adi oli kirjoittanut laatimaansa sanakirjaan, joka käänsi tasa-arvosanastoa tsiluban kielelle.

Kahden vankilakauden jälkeen kidutettu Adi pakeni Suomeen, opetteli kielen, hankki töitä ja opiskelupaikan ja ryhtyi taistelemaan saadakseen tavata jälleen perheensä. Vuodet vierivät ja suomalainen byrokratia näytti Adille synkimmät kasvonsa.

Keväällä pyysimme lukijoitamme vetoamaan Helsingin hallinto-oikeuteen, jotta se kumoaisi Maahanmuuttoviraston perheenyhdistämisasiassa tekemän kielteisen päätöksen. Voiman saamien tietojen mukaan hallinto-oikeuteen lähetettiinkin 4 000 vetoomuskorttia. Kiitos.

Vetoaminen tuotti tulosta: päätös kumottiin, ja marraskuisena keskiviikkoiltana vaimo Mymy ja lapset Josué, 14, Jérémie, 13, Mathilde, 9 ja Manassée, 8, astuivat ensi kertaa uuteen kotiinsa Helsingissä.

Katso myös lukijaposti täältä.

Ota aikaa itsellesi

Voiman Gilbert Adin tapausta käsittelevät artikkelit löytyvät juttuarkistosta fifi.voima.fi.

Hanna Nikkanen

Kommentoi Facebookissa

Liity rauhanarmeijaan
Hanna Nikkanen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.