Aurinkomerkkien mukaan

Lukuaika: 2 minuuttia

Aurinkomerkkien mukaan

voiman elinkaari | aurinkomerkkien mukaan

Kesäkuussa 2003 Voiman toimitus oli vaaka- ja härkämerkkisten valloittama. Joukossa oli myös muutama rapu, kaksoset, jousimies ja kalat. Horoskooppimerkit jaetaan tuli-, maa-, ilma- ja vesielementteihin ja laatujen mukaan kolmeen ryhmään. Johtaviin kuuluvat oinas, rapu, vaaka ja kauris, kiinteisiin puolestaan härkä, leijona, skorpioni ja vesimies ja muuttuviin merkkeihin kaksoset, neitsyt, jousimies ja kalat.

Eri horoskooppimerkkien kesken ilmeni heti kahtiajako. Kävi ilmi, että Voiman vanhempi henkilökunta koostuu syksyllä ja talvella syntyneistä, vallankumousjohtajaa myöten. Voiman arkirutiinien parissa puolestaan hääri ryhmä keväällä ja kesällä syntyneitä valon lapsia.

Joidenkin lähteiden mukaan nimenomaan nämä talviluonteet ovat loistavia panemaan alulle uusia hankkeita. Talviset merkit muodostavat joukon vastuuntuntoisia idealisteja, jotka eivät koskaan jätä kaveria hankeen paleltumaan. Kevään ja kesän kasvatit ovat kaikki selvästi itsenäisempiä, mutta vastaavasti erittäin yhteistyökykyisiä.

Valta talossa on vastikää siirtynyt toiselta johtavalta merkiltä toiselle, kauriilta vaa’alle. Samoin on lehden visuaalisen linjan tehtävien siirryttyä vaa’alta ravulle.

Voiman vakiokalustoon kuuluu monta kiinteää härkää, jotka ovat tunnettuja uskollisuudestaan. Uusia tuulia Voimaan ovat tänä vuonna tuoneet kaksoset, jousimies ja kalat – kaikki muuttuvia merkkejä.

Yksi tärkeä aspekti Voimalle on kahden uskollisen ravun merkitys, sillä ravut ovat mitä ihanteellisin aisapari luotettaville härkäihmisille. Härkien ja rapujen yhteensopivuus on todettu sekä työelämässä että ihmissuhderintamalla.

Voima on tällä hetkellä rauhallisten syysluonteiden johtama, kiitos eritoten kahden tasapainoisen vaakapersoonan. Ilmaelementin hallitsemilla vaaoilla puhe ja ajatus virtaavat aina vuolaasti. Eikä ihme, että virkaa tekevä päätoimittaja otti aisaparikseen toisen ilmamerkin edustajan, kaksosen. Tämä uusi kaksonen istuu myöskin Voiman keväällä ja kesällä syntyneeseen ylläpitokokoonpanoon, kaksoset kun on keväänlapsi itsekin.

Graafisen osaston työharjoittelijavalinnoissakin on tiettyä logiikkaa, koska ad-ravulle on tullut avuksi toinen kiinteän merkin edustaja vaaka sekä skorpioni, joka on ravun tavoin vesimerkki. Valokuvaajaharjoittelijarapu on arvatenkin samaa pataa ad:n kanssa.

Vaakojen ja härkien yhdistävä tekijä on molempien merkkien hallitsijaplaneetta Venus ja ennen kaikkea rakastava elämänasenne. Voiman vanhempaa sukupolvea edustaa kolme tasapainoista vaakaa, vaakatrio on hyvä vastapaino markkinointipäällikkönä toimivalle ennakkoluulottomalle jousimiehelle, joka aina välillä julistaa toimitukseen poikkeustilan taistellessaan markkinatalouden lohikäärmeitä vastaan ja luullessaan seikkailujensa johtaneen kaaokseen. Rohkeana luonteena jousimies julistautuu lopulta itse aina sankariksi.

Hanna Tuominen

  • 9.9.2009