Aseita & akrobatiaa

Arvostelussa Lisa Aschanin elokuva Apinatytöt.

Apinatytöt on osin järkyttävä ja teini-iän raskaimmat puolet esiin tuova elokuva. Päähenkilö Emma (Mathilda Paradeiser) on jokseenkin tasapainoton, vaikutuksille altis tyttö, joka harrastaa vikellystä (ratsastusakrobatiaa).

Tapahtumat käynnistyvät, kun Emma tutustuu Cassandraan (Linda Molin). Emman pikkusiskoa Saraa (Isabella Lindquist) voi pitää kolmantena päähenkilönä. Seitsemänvuotias tyttö seuraa sisartaan ja yrittää tätä matkien löytää rakkautta, vaikka tuskin ymmärtää sanan merkitystä.

Emman ja Cassandran välejä hiertävät muun muassa joukkuekarsintojen takia syntyvät jännitteet ja niiden ehkä jopa epäuskottavan rankat purkaukset.

Ikärajasuositus voisi olla mieluummin K 13, kuin K 11, sillä varsinaisten brutaalien kohtausten puuttuessakin Apinatytöt on rankka nuortenelokuva, vailla pitkiä, iloisia kohtauksia, joita ainakin itse jäin jotenkin kaipaamaan.

Lisa Aschan: Apinatytöt. Ensi-ilta 4.11. Kolme tähteä.

Aino Iiramo

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 8.11.2011

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.